Prognose: Varm luft fra sydvest giver særdeles lun jul

Med op til 10 graders varme, venter der os en særdeles mild juleaftensdag

Med op til 10 graders varme, venter der os en særdeles mild juleaftensdag i Østjylland og resten af landet.

Den hvide jul kan vi i år kun drømme om - varm luft fra sydligere himmelstrøg blæser de kommende dage ind over landet fra vest, og sender december-temperaturerne helt op i det 'røde' felt.

Op til 10 graders varme

De seneste prognoser viser at temperaturen først på eftermiddagen den 24. december, kan stige til 9-10 graders varme, hvor det bliver lunest.

Læs også Rekordmange har bestilt billet til Molslinjen i juledagene

Det er mere end seks grader mere end normalt på denne tid af året. Og milevidt fra den frost og sne, som mange danskere nok har drømt om til juletid.

Juleaftensdag er ofte mild

Det er dog ingelunde usædvanligt med mildt vejr juleaftensdag - TV 2 VEJRET har kigget i arkiverne, og alene siden 2006 er temperaturen tre gange steget til 10 grader - eller mere - juleaften. 

Prognose for temperaturer juleaftensdag. Foto: TV 2 Vejret

Sidste år nåede temperaturen 8,5 graders varme, mens vi i 2013 fejrede jul med temperaturer der i Køge steg til hele 11,1 graders varme.

Gennemsnittet for de højeste temperaturer juleaften siden 2006 er på hele 7,5 grader, og heriblandt gemmer der sig to hvide jule i 2009 og 2010, hvor der var frost i store dele af landet.

00:57

VIDEO: Se vejrudsigten for de kommende dage og juleaften i Østjylland her.

Luk video

Med andre ord er det ikke helt unormalt med høje december-temperaturer juleaftensdag - selvom 10 grader ligger i den meget varme ende.

Den højeste temperatur der er målt juleaftensdag er hele 12,5 graders varme i 1977 i København.