Kraftigt regnvejr på vej mod Danmark

Onsdag er der risiko for store mængder regn i dele af Danmark

00:59

I samarbejde med tv2.dk

Mens solbrillerne og parasollen var det helt rigtige udstyr at tage med ud under åben himmel tirsdag, bør de onsdag skiftes ud med regnfrakke og paraply.

Onsdag er der udsigt til store mængder regn i dele af Danmark.

Allerede tirsdag aften og natten til onsdag trækker en frontzone med lidt regn ned over landet fra nordvest, men når den er nået halvvejs igennem Danmark, går den mere eller mindre i stå.

Til gengæld vil den i løbet af onsdagen bevæge sig på langs af sig selv tværs igennem Danmark samtidig med, at den bliver mere aktiv, og dermed kan man i et bælte tværs hen over landet se frem til en ganske våd dag i morgen.

Fronten adskiller køligere vejr mod nordvest fra den varme luft over Mellemeuropa, som bornholmerne og måske også Sydsjælland, Lolland og Falster kan få glæde af en del af onsdagen.

På Bornholm er det ikke umuligt, at temperaturen lokalt kan nå op nær 25 grader i flot solskinsvejr.

Formentlig mest regn onsdag aften og nat

Det er dog usikkert, præcis hvor bæltet med den kraftigste regn kommer til at ligge, men lige nu tyder det på, at det er sønderjyderne, fynboerne og mange af sjællænderne, som må forberede sig på en ordentlig omgang regn.

Især onsdag aften og først på natten til torsdag kan regnvejret blive intenst.

Frem til natten til onsdag kan man nogle steder få op omkring eller måske over 30 millimeter regn, mens der ikke ser ud til at komme regn af betydning mod nordvest og længst mod sydøst i landet. 

Øverst kan du se den østjyske vejrudsigt.