Oliespild før lovligt gaderæs: Arrangør kalder det sabotage

Der har været et stort oliespild på Frederiksdalvej, hvor der lørdag aften skal være lovligt gaderæs. Arrangørerne mener, de har været udsat for sabotage

Arkiv Foto: Ernst van Norde - Scanpix

Lørdag har der været et større oliespild på Frederiksdalvej ved Randers. Det er på denne vej, der skal være lovligt gade-ræs lørdag aften.

-Jeg ved så meget, at der har været brandvæsen ude med kattegrus, og få oliespildet samlet op, siger Christian Riis, vagtchef ved Østjyllands Politi.

På Striben-Randers Facebook-side lægger man ikke fingrene imellem og kalder det sabotage.

- Da nogle har prøvet på at sabotere vores bane i nat med at hælde olie over den, har Racedays og Striben Randers valgt at smide en dusør på 1000 kroner til den, som kan udpege dem, der har gjort det, skriver Striben Randers på deres Facebook-side.

Ved Østjyllands Politi er man ved at undersøge sagen nærmere.

- Vi undersøger, hvad der kan være årsag til, at der ligger olie der, siger Christian Riis.

Læs også Politiet: Meget opmærksom på ulovligt streetrace i Randers

Tidligere problemer med ulovligt ræs

Striben Randers, der har fået lov til at afholde lovlige gaderæs i Randers, har tidligere haft problemer med en mindre gruppe bilelskere, der ikke ønsker at være del af foreningen og de lovlige gaderæs.

I stedet har den alternative gruppe, der kalder sig Race Randers, afholdt ulovlige gadeløb på selv samme Frederiksdalvej.

Læs også Streetrace-arrangør: Nyt initiativ kan ødelægge alt

- Vi har fået lov af virksomhedsejerne, politiet og kommunen til at holde løbene, og hvis så nogle andre kommer derud og larmer og sviner på andre tidspunkter, kan jeg godt forstå, hvis vi så ikke får lov mere, har Jesper Mølgaard, bestyrelsesmedlem i Striben Randers, tidligere fortalt til tv2oj.dk

Lørdagens lovlige gaderæs bliver afholdt som planlagt lørdag aften, det skriver Striben Randers på deres Facebook-side.