Østjysk app skal hjælpe skilsmisseforældre i hverdagen

Appen Swapkids skal gøre det nemmere for fraskilte forældre at planlægge hverdagen

01:55

Det kan være svært at få det hele til at hænge sammen, når man er fraskilt og har børn sammen med sin eks.

Derfor har en iværksætter fra Hjortshøj lavet appen Swapkids, der skal gøre livet nemmere for fraskilte forældre.

- Appen er et godt tiltag til at kunne lave et samarbejde med sin eks, siger digital marketingskoordinator Morten Maintz, der har brugt appen i tre uger. 

Læs også Østjysk app stiller intime spørgsmål til folk i parforhold

Mikkel Eskesen, der er medstifter af appen, er selv skilsmissebarn, og han har derfor kunne tage egne oplevelser med i sine overvejelser omkring den nye app.

- Jeg har nogle ting, som jeg har skulle tænke over, hvad vil jeg gerne have med i sådan en app, siger Mikkel Eskesen.

På papiret lyder appen som en smart løsning, men kan skilsmisse forældre ikke bare tale sammen, som man har gjort det indtil nu?

- Det kan vi også bare gøre, men i en travl hverdag så er der mange ting, der lige pludselig bliver meget praktisk snak. Har du husket at købe fødselsdagsgave til fødselsdagen på søndag, du skal lige huske, at der er svømning på lørdag, og du skal have svømmetøj med, når du henter børnene, siger Morten Maintz. 

Læs også Taxify afviser: Vi kører ikke i Aarhus endnu

Og ifølge Mikkel Eskesen bliver tingene altså bare sværere, når man har været vant til at leve sammen, og nu skal have et liv med børn til at hænge sammen, selvom man er væk fra hinanden.

- Så jeg tænkte straks, at det må være et app-scenarie. Det må være muligt at lave en app, der kan håndtere det her på en bedre måde, end vi gør i dag, siger Mikkel Eskesen.