Taxify afviser: Vi kører ikke i Aarhus endnu

Taxify afviser, at firmaet kører med kunder i Aarhus

Den estiske køretjeneste Taxify kører ikke med passagerer i Aarhus - endnu.

Det skriver Martin Villig, medstifter af Taxify, i en e-mail til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det sker efter, at der i flere medier i weekenden er blevet skrevet om, at den første Taxify-bil er set samle en kunde op i Aarhus.

Men det afviser Martin Villig nu.

- Taxify opererer ikke i Aarhus endnu. Vi er stadig i forberedelsesfasen, hvor vi snakker med taxa-firmaer og private chauffører. Der har været 0 Taxify-kørsler i Aarhus, skriver Martin Villig til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Nyt taxaselskab tilbyder privatkørsel i Aarhus

Taxify minder meget om tjenesten Uber. For at bruge tjenesten skal du downloade en app til din mobiltelefon, og de fleste af selskabets chauffører stiller deres egen bil til rådighed.  

Martin Villig oplyser, at det estiske firma holder øje med den lovmæssige udvikling i Danmark, efter Østre Landsret for nyligt stadfæstede en dom, som idømte en tidligere chauffør fra firmaet Uber en bøde for overtrædelse af Taxilovgivningen.

Læs også Direktør om Taxify: De bliver politianmeldt lige så snart vi ser dem

- Taxify følger nøje med i udviklingen af den danske taxa-lovgivning og samkørsels muligheder, skriver Martin Villig.

Overfor DR har Østjyllands Politi i weekenden fortalt, at politiet i kølvandet på stadfæstelse fra Østre Landsret angående Uber betragter kørsel med Taxify som ulovligt.

Taxify søgte tilbage i september chauffører i Aarhus via Facebook.

Læs også Politisk uenighed om Taxify: De vil ikke overholde reglerne

- Vi er allerede blevet kontaktet af adskillige hundrede chauffører. Det drejer sig om både chauffører med taxalicens og private chauffører, og på nuværende tidspunkt har 20-30 chauffører gennemgået vores uddannelsesforløb, sagde Martin Villig dengang til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Men hos byens taxaselskaber var modtagelsen af den nyhed meget negativ.

- I det øjeblik, vi får kendskab til dem, så bliver de politianmeldt. Det er jo ens egen privatbil, man kører rundt i, og de mener, man kan tjene 500 kroner i timen, og der bliver formentlig ikke betalt skat af det, sagde John Lindbom, direktør i DanTaxi, til TV2  | ØSTJYLLAND i slutningen af september.

02:27

Direktør om Taxify: De bliver politianmeldt lige så snart vi ser dem. Se video fra 29. september her.

Luk video