Nyt aarhusiansk kvarter vokser: Flere bygninger planlagt

Et af de mere centrale områder i Aarhus står over for en stor forvandling

Foto: Aarhus Kommune

Området omkring Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej i Aarhus står foran en gevaldig forvandling over de næste år.

Læs også Hundredvis af nye boliger på vej i Gellerup

Området skal omdannes til et helt nyt kvarter fyldt med boliger og erhvervsbygninger. Der er allerede planlagt mange nye spændende bygninger langs vejene, og nu kan Aarhus Kommune så løfte sløret for endnu en række boliger og erhvervsbyggerier.

Denne gang drejer det sig om området omkring Vester Ringgade og Søren Frichs Vej. Nærmere bestemt er der tale om den trekantede grund, der afgrænses af H. C. Tvenges Vej, Søren Frichs Vej og A. Hertzums Vej. 

  Foto: Aarhus Kommune

Området kommer til at bestå af 360 boliger bygget i en trekantet karrébebyggelse. Der kommer til at være erhverv i stueetagen, hvor der efter planen skal være butikker, caféer og lignende.

- Vi tager endnu et stort skridt i retning mod at indfri visionen for Det Nye Brokvarter, og vi udbygger den unikke bygade, der er ved at blive skabt fra Godsbanen og til Åby Skole. Vi har lagt vægt på, at der skal være gode og grønne opholdsarealer, som giver beboerne lyst til at opholde sig der, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Kristian Wurtz (S).

Læs også Nyt kvarter er på vej ved Øgaderne i Aarhus

Området, der i dag bliver brugt af forskellige virksomheder til kontor, lager og produktion, vil få en generel bygningshøjde på fire til seks etager. Enkelte steder, vil der dog være mulighed for at bygge syv.