Nu rykker tusindvis af unge ind på østjyske efterskoler

Magnus Rasmussen fra Skanderborg flyttede søndag hjemmefra for at begynde på Helgenæs Naturefterskole

02:09

Denne weekend er store flyttedag for rigtig mange unge mennesker i 16-17 års alderen. De skal begynde på efterskole, og det er over hver fjerde af landets efterskoleelever, der flytter ind på en østjysk en af slagsen. En af de unge er Magnus Rasmussen fra Skanderborg.

- Det er jo et helt år, og det er lang tid, hvor jeg ikke ser dem. Jeg kommer til at savne mine forældre, lillesøster, hundene og huset, lyder det fra ham inden opholdet på Helgenæs Naturefterskole.

For mange af de unge er det nemlig første gang, de skal stå på egne ben og klare sig uden mor og far. Men også forældrene skal vænne sig til en ny hverdag.

- Der bliver da tomt, men han har glædet sig som en vild. Så længe han er glad, så er vi også, siger mor Trine Rasmussen.

På Helgenæs Naturefterskole stod forstanderen Mette Marie Bauer og resten af lærerstaben så klar til at modtage Magnus og alle de andre nye elever i dag.

02:07

Alle de nye skoleelever begynder i den kommende tid på et nyt kapitel i deres liv. Her kommer en række kendte østjyder med gode råd. 

Luk video

- De går gennem en forvandling fra at være i helt trygge rammer til pludselig at skulle håndtere livets kriser selv, hvor mor og far har været der hele tiden. Nu skal de prøve på egne ben at komme igennem kriserne og blive lidt mere hårdføre, forklarer Mette Marie Bauer.

Du kan se mere om efterskolestarten i indslaget øverst i artiklen.