Northside vil bremse professionelle pantsamlere

Northside Festival vil gerne undgå, at der kommer professionelle pantsamlere og har derfor ikke pantboder ved årets festival

Ifølge Northside oplever de frivillige i pantboderne, at nogle af pantsamlerne er aggressive. Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Ritzau Scanpix

De har kravlet rundt blandt benene på festivalgæsterne med pandelamper og har gjort det til en profession at samle ølkrus, mens andre hører musik.  

Men de vil næppe være at se på dette års Northside Festival. For her vil man gerne sætte en stopper for de såkaldte professionelle pantsamlere.

- Vores gæster kommer derud for at høre musik og ikke for at føle sig forulempede, siger John Fogde, der er talsmand for Northside, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Anmelder roser årets Northside-program: - Det er fedt

Gæsterne og de frivillige har oplevet problemer med pantsamlerne, og derfor har flere klaget til festivalen.

- Blandt andet har vi haft koncerter, hvor gæsterne har stået og ville høre musik, hvor pantsamlerne så har kravlet på alle fire med pandelamper og raget ind i folk, og det er jo irriterende, siger John Fogde.

01:34

VIDEO: John Fogde fortæller om beslutningen med at nedlægge pantboderne. Se et interview med Northside-talsmanden her.

Luk video

- Hvis folk har haft en lille lejr og har efterladt krus og kander, så har pantsamlerne taget dem, før gæsterne er færdige med dem. For det første er det tyveri, og så er det også ærgerligt, at når man har en fest, at man så også skal være opmærksom hele tiden, siger John Fogde. 

Aggressive pantsamlerne

Talsmanden fortæller også, at de frivillige i pantboderne har oplevet nogle af pantsamlerne som aggressive. 

Læs også Skraldet flyder på Northside-plads: Bliver fjernet over tid

Ifølge talsmanden vil de stadig gerne undgå, at festivalpladsen sander til i plastikkrus. Derfor vil Northside lave et samarbejde med velgørende organisationer, som vil have frivillige til at rydde op på pladsen.

- Der vil også være Indsamlingsstationer, så man kan donere sit krus direkte til organisationerne, så man kan sige ’Jeg vil gerne give to kroner til eksempelvis Røde Kors’, fortæller John Fogde.  

Festivalen har også meldt ud, at der vil værre færre billetter til dette års festival. Der vil være 35.000 billetter til salg, og det er færre end forrige år, hvor der var 40.000. Dette er alt sammen fordi, festivalen gerne vil skabe mere plads for gæsterne.

- Vi kommer med et udspil, der betyder en større plads, og færre billetter til salg, og det kan forhåbentligt give en god oplevelse derude til sommer, siger John Fogde.