Anmelder roser årets Northside-program: - Det er fedt

Anmelder og festival-talsmand er enige om, at årets Northside-program er meget anderledes end sidste års program

N.E.R.D. er blandt de navne, der tirsdag blev klar til årets udgave af Northside.

Tirsdag blev der tilføjet 17 nye navne til Northside-programmet anno 2018, og dermed er det endelige program klar.

Northside har ry for at være være en hipster-festival med fokus på indiemusik, men i år omfavner man, at hiphoppen er brandvarm.

Sidsel Thomassen, chefredaktør, Gaffa

Blandt dagens nye navne finder man Body Count feat. Ice-T, Gilli/Kesi, N.E.R.D og The War on Drugs.

Det er tidligere blev meldt ud, at Björk, Queens of the Stone Age, The National og Beck og Liam Gallagher vil gæste festivalen i Aarhus i år.

TV2 ØSTJYLLAND har kontaktet musikmagasinet Gaffa for at få en kommentar til det samlede program. 

Læs også Det islandske ikon Björk optræder på Northside

Flere udenlandske profiler

Gaffas chefredaktør Sidsel Thomassen hæfter sig ikke mindst ved, at årets program adskiller sig væsentligt fra sidste års program. 

- Det er et meget anderledes program end sidste år. Der er booket en række meget interessante, udenlandske navne, mens der til gengæld er relativt få danske navne, siger Gaffas chefredaktør Sidsel Thomassen.

Jeg har sgu' lidt svært ved at revse det her program, for jeg synes, det er rigtig god.

Sidsel Thomassen, chefredaktør, Gaffa

Hun mener også, at festivalen genremæssigt har rykket sig.  

- Der er lidt mindre indie og meget mere hip-hop. Northside har ry for at være være en hipster-festival med fokus på indiemusik, men i år omfavner man, at hiphoppen er brandvarm, siger Sidsel Thomassen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Northside Festival melder udsolgt på fredagsbilletter

Anmelder glæder sig

Hun mener, at årets store overraskelse er, at det er lykkes folkene bag Northside at booke det amerikanske hiphop-band N.E.R.D, der har høstet roser for deres seneste album No One Ever Really Dies.

Personligt glæder Sidsel Thomassen sig mest til en kunstner, der har været på programmet et stykke tid. 

- Jeg er selv lidt oppe at køre over Liam Gallagher. Det seneste album, han lavede, As You Were, er rigtig godt, siger hun.

 Vi er kommet i mål med at lave et meget homogent program.

John Fogde, talsmand, Northside

Det er svært at få Gaffas chefredaktør til at sige noget negativt om årets Northside-program.

- Jeg har sgu' lidt svært ved at revse det her program, for jeg synes, det er rigtig godt. Mit nøgleord i forhold til det her program er alsidighed. Jeg synes, at programmet er meget interessant i år, og jeg ser mere frem til festivalen i år, end jeg gjorde sidste år. Det er et fedt program, siger Sidsel Thomassen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun kunne dog godt savne Arctic Monkeys og The Streets på plakaten. Sidsel Thomassen håber desuden, at arrangørerne i år har styr på logistikken omkring festivalen. 

- Jeg håber, de har styr på, hvor mange mennesker, de lukker ind på pladsen. Sidste år, hvor det regnede helt vildt, virkede det som om, det kom bag på dem, at der var så mennesker, siger hun. 

01:49

Sidste års udgave af Northside vil blandt andet blive husket for, at det var en særdeles våd affære - og her tænker vi på regn (indslag fra juni 2017)

Luk video

Talsmand: Vi har aldrig solgt hurtigere

John Fogde, der er talsmand for Northside, er enig i, at årets program er meget anderledes end sidste års program.

- Sidste år var kendetegnet ved, at vi havde to nærmest altoverskyggende hovednavne (Radiohead og Frank Ocean, red.), og så var cirka halvdelen af programmet dansk. Sådan er det ikke i år, hvor vi har mange store udenlandske profiler og ikke så mange danske navne, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Han er - måske knapt så overraskende - også begejstret for årets program.

- Vi er ekstremt glade for den samlede plakat. Vi er kommet i mål med at lave et meget homogent program. For os er det en kæmpe sejr at få Björk på. Hun er en legende, siger John Fogde til TV2 ØSTJYLLAND.

Talsmanden kan berette, at det går glimrende med billetsalget. 

- Vi har udsolgt af endagsbilletter fredag og lørdag. Der er stadig endagsbilletter i salg til torsdag. Det ser rigtig godt ud. Vi sælger hurtigere, end vi har gjort før, lyder det fra John Fogde. 

NorthSide 2018 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 7.-9. juni.

Her er de 41 navne, der udgør plakaten til NorthSide 2018:

A Perfect Circle – Aurora – Beck – Björk – Body Count feat. Ice-T – C.V. Jørgensen – Cigarettes After Sex – Deerhunter – Diplo – Dizzy Mizz Lizzy – Earl Sweatshirt – Father John Misty – Findlay – Francobollo – Future Islands – Gang of Youths – Gilli/Kesi – Greta Van Fleet – Jimmy Eat World – Kellermensch – Liam Gallagher – Marvelous Mosell – Mashrou’ Leila – Mike D – N.E.R.D – Nik & Jay – Queens of the Stone Age – Rex Orange County – Rhye – Richie Hawtin CLOSE – Rival Sons – Rostam – Sleaford Mods – Susanne Sundfør – The Internet – The National – The War on Drugs – Thundercat – Tom Grennan – Tyler, The Creator – Warpaint