Missing People mangler spor efter Niels

En eftersøgning kan først iværksættes, når der er et konkret spor at gå efter

Niels Joachim Nicholaisen har været forsvundet siden fredag Foto: Genrebillede

1 af 2

Det er fortsat uvist, hvad der er sket med 73-årige Niels Joachim Nicholaisen, siden han forlod sin bopæl i det centrale Aarhus i fredags.

Han havde en taske med træningstøj med, og derfor formoder politiet, at han satte kursen mod Seierfitness, hvor han dog aldrig tjekkede ind.

Nu har gruppen Missing People taget initiativ til at hjælpe med at finde spor efter Niels Joachim Nicholaisen, og i første omgang retter fokus sig mod overvågningskameraer.

Familien leder fortsat efter Niels

- Vi har været ude at lede efter overvågningskameraer mandag formiddag, og vi er i gang med at koordinere med politiet i forhold til, hvilke kameraer vi kan få adgang til, og hvilke politiet er nødt til at hjælpe med. De private virksomheder skal i princippet ikke spørge nogen om lov, men vi skal have tilladelse fra politiet, hvis vi ønsker adgang til overvågningskameraer fra offentlige virksomheder, fortæller René Nielsen, der er organisationsansvarlig hos Missing People, til tv2oj.dk.

Leder efter kameraer i nærmiljøet

Gruppen har et indsatshold på fire personer, der leder efter kameraer i nærmiljøet hos blandt andet tankstationer, banker og kiosker, og der skal også tjekkes op på kameraer hos Marselisborg Marina og havnebassinet.

Der mangler et godt spor, hvis der skal iværksættes en decideret eftersøgning.

Forsvundet i to døgn: Politiet har ingen spor efter Niels fra Aarhus

- Vi skal have noget konkret at gå efter, før vi kan indlede en eftersøgning, og det har vi desværre ikke fundet endnu. Politiet har sporet hans telefon, og der var signal på hans bopæl tidligt lørdag morgen - det kan de se på en af masterne. Vi har primært koncentreret vores søgen efter overvågningskameraer fra en linje begyndende ved Mindeparken, forbi domkirken og til Spanien, forklarer René Nielsen.

Når der foreligger et konkret spor, giver Missing People besked om det på gruppens facebookside, men René Nielsen opfordrer allerede nu folk til at være opmærksomme.

- Folk må meget gerne gå ud i gårdmiljøerne og kigge efter i kælderskakter, kælderrum og andre steder, lyder det fra René Nielsen.