Michelin-kok holder havefest – og du er inviteret med

Stjernekokke fra Aarhus står bag stort folkeligt arrangement i anledningen af, at Aarhus er Europæisk Gastronomiregion

Foto: Jens Thaysen - Scanpix

Normalt er Michelin-restauranter ikke et sted, som er forbeholdt alle og enhver. 

Det vil kokken Wassim Hallal nu forsøge at lave om på - i hvert fald for én enkelt dag.

Den 18. april inviterer han og flere af hans gode kokkekollegaer aarhusianerne og i det hele taget madinteresserede til fest på adressen på Oddervej i Aarhus, hvor han driver Restaurant Frederikshøj.

Læs også Stolt køkkenchef: Vi havde slet ikke set det komme

Festen foregår i haven ved den anerkendte restaurant, hvor gæsterne får mulighed på at smage gourmetmad og andre nye påfund inden for den gastronomiske verden.

- Vi vil gerne vise, at vi ikke er finere, end vi er. Både børn som voksne er velkomne til at komme forbi, fortæller Wassim Hallal til TV2 ØSTJYLLAND. 

Forventningen er, at der i løbet af dagen vil komme et par tusinde gæster forbi. Anledningen for havefesten er, at Aarhus - udover at være europæisk kulturhovedstad - også i år er europæisk gastronomiregion, som byder på en række arrangementer i løbet af året.

Prins Henrik lægger også vejen forbi havefesten.  Foto: Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

Wassim Hallal er ambassadør for netop Aarhus som europæisk gastronomiregion og finder derfor naturligt at holde festen. 

Fest for alle

Han har også inviteret Prins Henrik og en række af sine dygtige kokkekollegaer som eksempel René Mammen fra Restaurant Substans, Jesper Koch fra Bangkoch og Morten Frølich og Christoffer Norton fra den nykårede Michelin-restaurant Domestic. 

Kokkene har alle fået til opgave at komme med retter, som fortæller en historie om dem selv.

Læs også Grillbar føler sig forbigået: Michelinstjerner er madsnobberi

Så der skal ikke tændes op i grillen og serveres røde pølser og brød?

- Nej, ikke denne gang. Selvom jeg ikke har noget imod pølser, griner Wassim Hallal. 

Temaet for havefesten er 'den næste generation', så derfor får gæsterne mulighed for selv at engagere sig og afprøve anderledes fødevarer, skolemad, mad til patienter på sygehusene og kvalitetsfødevarer.

Festen kommer til at foregår todelt. Der vil være en offciel fest indenfor, hvor prinsen deltager og så en udenfor for folket, fortæller Wassim Hallal:

- Vi kunne have valgt kun at holde en fest for journalister, madanmeldere og så Prins Henrik, men det synes vi ikke, vi ville denne gang. 

Havefesten foregår den 18. april fra 11.00 til 17.00  i haven ved Restaurant Frederikshøj.