Medvind til Clinton giver medvind til Vestas på børsen

USA er Vestas' største marked. FBI's frikendelse af Hillary Clinton i e-mail-sag får aktien til at stige

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI - Scanpix / Colourbox

Den østjyske vindmøllegigant Vestas med hovedsæde i Aarhus indleder ugens handel på fondsbørsen i København med solid medvind fra morgenstunden.

I den indledende handel lagde Vestas ud med en stigning på næsten fem procent, men ligger en time efter børsens åbning til en stigning på knap fire procent til 517,50 kroner per aktie.

Det er nyheder fra valgkampen i USA, der får aktien til at stige, vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank. USA er Vestas' største marked.

- Vestas-aktien stiger, fordi FBI har været ude og sige, at Hillary Clinton ikke har gjort noget galt i den såkaldte e-mail-sag, siger han.

Læs også - Denne valgkamp ser ud til at være ude af kontrol

- Vestas-investorerne har været meget nervøse, fordi dårligere meningsmålinger til Hillary Clinton betyder større sandsynlighed for, at Donald Trump bliver amerikansk præsident. Og han hader vindmøller, tilføjer Jacob Pedersen.

- Der er ikke nogen tvivl om, at når man ser på Donald Trumps anstrengte forhold til vindmøller, så vil han gøre alt, hvad han kan, for at lægge det marked ned hurtigst muligt, siger Jacob Pedersen.

Han understreger dog, at Donald Trump ikke har frie hænder, men at han er afhængig af flertallet i kongressen.

Læs også Vestas-formand efterlyser industriselskab som medejer

- Uanset vil han være en meget skidt frontfigur at få i USA for hele satsningen på omlægning til vedvarende energi og i særdeleshed for satsningen på vindmøller, siger Jacob Pedersen.

Søndag aften dansk tid kom det frem, at FBI ikke finder grundlag for at sigte Demokraternes præsidentkandidat på baggrund af den e-mail-sag, der igen var oppe at vende mod Hillary Clinton i forbindelse med mails sendt fra en usikret server.

Amerikanerne skal stemme ved valget 8. november.

01:50

Birgitte og hendes datter Emma er rejst til USA for at lave kampagnearbejde for Hillary Clinton. Mød dem i vidoen her. 

Luk video