Massiv interesse for 'Nybygger'-husene: Kom og mød parrene

I Randers-bydelen Dronningborg er der søndag åbent hus i de tre huse, som lige nu er centrum i TV 2-programmet 'Nybyggerne'.

00:15

VIDEO: Der er lange køer ind til de tre ’Nybygger’-huse i forbindelse med åbent hus-arrangementet søndag.

3500 har indløst billet til søndag at få et kig ind i de tre huse, der pt. er med i TV 2-programmet 'Nybyggerne', som foregår i Randers-bydelen Dronningborg. Der er også mulighed for alle – også dem uden billet – til at møde de tre resterende par i programmet.

- Allerede en halv time, før vi åbnede husene, stod folk i kø udenfor, så interessen er enorm. Og har den været i Randers, især efter programmerne begyndte at rulle over skærmen, siger producent på TV 2 Thomas Møller til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Par udgår halvvejs i TV 2-programmet 'Nybyggerne'

For at komme ind og se, hvordan husene er indrettet, skulle man have indløst en billet på forhånd. De 3.500 styk er blevet revet væk.

- Der er også et rum, som først bliver kendt for seerne på onsdag, som man kan se i dag, fortæller Thomas Møller.

Køen til at komme ind i 'Nybygger'-husene er lang søndag middag. 

Finalen er onsdag

Onsdag afgøres det også, hvem af de tre par der vinder programmet. Det sker live fra Dronningborg, efter det sidste program og rum er blevet afsløret.

Generelt har 'Nybyggerne' skabt øget opmærksomhed om bydelen og hele Randers, lyder det fra Erik Bo Andersen, der udstykker grunde i Dronningborg.

Det kan være med til at ændre folks opfattelse af Randers, og vi rokker ved historierne om Mokai og scootere.

Erik Bo Andersen, Dronningborg

- Programmet har givet kæmpe interesse for området, og mange er kørt herud af nysgerrighed. Så har de ud over husene også set mere til beliggenheden, siger Erik Bo Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det kan være med til at ændre folks opfattelse af Randers, og vi rokker ved historierne om Mokai og scootere, lyder det videre fra ham.

01:58

VIDEO: Værten på programmet, Emil Thorup, har tidligere fortalt, at det er en gave for Randers at få 'Nybyggerne' til.

Luk video

Et par er udgået

Grundsalget i bydelen går ifølge ham godt, og interessen vil formentlig kun stige efter dagens åbent hus, hvor mindst 3500 personer kigger forbi.

Læs også Fire par har vundet Danmarks vildeste tv-gevinst: Det har de gjort med den

Husene, der er med i 'Nybyggerne', har flere hundrede henvendt sig på til ejeren 2E Bolig Projektsalg, som også er til stede søndag for at promovere boligerne.

Programmet begyndte med fire par, men undervejs er Stine og Kenneth fra blåt hus udgået, fordi førstnævnte blev gravid.

I alt fire par kæmper om at vinde en bolig i TV 2-programmet Nybyggerne. Siden er parret længst til venstre - Stine og Kenneth - dog udgået. Foto: TY 2

11 ting du ikke vidste om programmet 'Nybyggerne'

1. Parrene skal kunne holde fri i syv uger

For at deltage i programmet er alle par nødt til at søge orlov eller få ferie fra deres arbejde i den periode, hvor 'Nybyggerne' optages.

 

2. Hvert par må tage én ting med hjemmefra

Denne ting skal være en ting med en historie, og som har en særlig betydning for deltagerne.

 

3. Der er indlagt shoppetider

På byggedag nummer et i hvert program kan alle shoppe, efter de har lagt en plan for rummet. Alle andre dage kan parrene shoppe enten om formiddagen eller om eftermiddagen. To par har den tidlige tid, to par har den sene tid, og ugen efter er det omvendt. Er der indlagt ekstrakonkurrence, gælder der andre shoppetider.

 

4. Ni programmer på syv uger

I alt strækker Nybyggerne sig over ni programmer, men bliver optaget over syv uger. Hvor lang tid hvert enkelt program tager at optage, afhænger af, hvilket rum nybyggerne skal lave.

 

5. Parrene bor alle syv uger i husene

Det gælder også i begyndelsen, hvor huset kun består af de rå vægge. Indtil de får lavet eksempelvis soveværelset og køkkenet, sover de derfor på luftmadrasser og spiser takeaway-mad. Der er dog stillet en vogn med toilet og bad til rådighed.

 

6. Ingen vennetjenester eller hjemmelavede sponsoraftaler

Parrene må ikke få sponsorer eller lave aftaler, der er "for gode til at være rigtige". De må heller ikke benytte sig af vennetjenester, herunder familie, venner og bekendtskaber. De fire par må dog gerne hjælpe hinanden.

 

7. Parrene har fridage

Nybyggerne har minimum en fridag til at sove og slappe af mellem hver opgave eller program - i få tilfælde to fridage. Fridagen kan ligge forskellige dage på ugen.

 

8. Visse ting skal de bruge håndværkere til

Nybyggerne er forpligtet til at benytte sig af håndværkere de steder i byggeriet, hvor det er lovpligtigt at benytte sig af en uddannet håndværker. Det drejer sig primært om tilslutning af el og vvs. De skal benytte sig af håndværkere, der er tilknyttet projektet.

 

9. Handler byggemateriale hos programmets sponsorer

Der er indgået aftaler med flere sponsorer - eksempelvis Silvan, der sørger for at have passende lagerbeholdning til Nybyggernes behov. Derved kan de assistere med materialer, der ellers typisk ville være længere leveringstid på. Nybyggerne må så kun handle byggemateriale hos disse samarbejdspartnere og ikke hos direkte konkurrenter.

Nybyggerne får dog ingen særlige tilbud hos programmets sponsorer. De betaler altid fuld pris, for at budgettet skal være så realistisk som muligt.

 

10. Parrene bliver taget ud af arbejdet flere gange

Udover at blive filmet under arbejdet med de enkelte rum, skal parrene også afse tid til interviews flere gange hver dag. Det er disse interviews, som i programmet bliver kombineret med optagelserne fra arbejdet.

 

11. De tre andre huse bliver sat til salg

Typisk bliver boligerne sat til salg, som de er, men køberne kan også vælge at få fjernet de ting, som Nybyggerne har installeret, og få den klassiske projektbolig, som den var designet oprindeligt.