- Man skal være blåøjet hvis man tror det ikke sker igen

Faren til den druknede Thomas Stralner er langt fra kommet videre efter sønnens død, og han mener ikke, at der gøres nok ved sikkerheden langs havnen

03:05

I januar i år var den 19-årige Thomas Stralner i byen i Randers, men han vendte aldrig hjem til familien igen efter den festlige aften. For den unge mand faldt i vandet i Randers Havn, og en måned senere blev liget af ham fundet.

I dag her godt ni måneder efter den bevægende bisættelse sidder faren Michael Stralner tilbage uden på nogen måde at være kommet videre i livet.

- Det er tomt, og vi er heller ikke kommet videre. Jeg har mistet forældre og bedsteforældre, og det kommer man videre fra og lærer at leve med, men ens børn, det kommer man ikke over. Man skal være glad, hvis man lærer at leve med det, siger faren til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kanten er farlig, og kommer du over kanten, er det altså slut – på den her tid af året og fremefter

Michael Stralner

Dengang i januar, hvor den storstilede eftersøgning efter Thomas Stralner stod på, håbede familien til det sidste på et mirakel.

- Som tiden går, kan vi godt se, at noget er helt galt, for vi hører ingenting, og det kunne Thomas ikke drømme om på nogen mulig måde. Jeg håbede til det sidste øjeblik. Det var først, da vi fandt ham, at det gik op for ham, at det var det, der var sket, fortæller Michael Stralner.

Læs også Flere hundrede tog afsked med Thomas Stralner i Randers

Derfor ønsker han da heller ikke, at andre skal lide samme barske skæbne som ham og resten af familien Stralner. Efter hans mening kan det dog ikke undgås, hvis ikke der bliver gjort mere for sikkerheden langs kajkanten.

- Du kan ikke undgå, at der er nogen, der falder i der, og man skal være blåøjet, hvis man tror, at det ikke skulle komme til at ske igen. Kanten er farlig, og kommer du over kanten, er det altså slut – på den her tid af året og fremefter, siger Michael Stralner.

Randers Havn er i øjeblikket med i et forsøg af nye redningsstier, der er sat op 13 forskellige steder ved havnekanten, men det er ikke nok for Michael Stralner. Han mener, at et hegn langs kanten er nødvendigt.

Læs også Nye sikkerhedsstiger skal testes i Aarhus og Randers Havn

Du kan høre mere om Michael Stralners betragtninger i indslaget øverst på siden.

01:44

Her kan du se mere om ulykkerne i Randers Havn og høre hvad havnedirektøren tænker, der skal gøres ved problemet. 

Luk video