Mads Rørvig klar til valgkamp

Blev valgt som ny kandidat i Silkeborg Nord

00:36

1 af 2

Der har været uro omkring folketingspolitikeren Mads Rørvigs (V) ønske om at skifte valgkreds forud for det kommende folketingsvalg.

Her til aften var de kritiske røster så gemt væk og byttet ud med klapsalver, da den silkeborgensiske politiker endelig kunne kalde sig kandidat i Silkeborg Nord-kredsen.

Det skete på overbevisende vis med omkring 75 procent af stemmerne på Venstre-kredsens opstillingsmøde:

- Det var et overvældende resultat. Det er jeg glad for og stolt over. Nu ser vi fremad. Der kommer en meget krævende valgkamp forude, siger Mads Rørvig til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Nu kæmper vi sammen som ét hold for at vinde næste folketingsvalg.

Uroen opstod i forbindelse med, at Mads Rørvig annoncerede, at han gerne ville skifte fra Silkeborg Syd til Silkeborg Nord-kredsen.

Læs også: Splittelse i Venstre

Det fik bestyrelsen i Silkeborg Nord til at trække sig protest, fordi den blandt andet ikke mente, at Mads Rørvig var en lokalforankret kandidat og havde for lidt indflydelse på Christiansborg.

Mads Rørvig blev valgt til folketingskandidat foran de to andre kandidater, Frits Schmidt Rasmussen og Preben Wassmann.

Hovedpersonen selv lægger ikke skjul på, hvorfor kredsskiftet var nødvendigt:

- Der er kommet mange stærke kandidater i partierne, så jeg har skiftet kreds, så der er større chance for, at jeg bliver valgt. Det er vigtigt, at vi får et mandat i Silkeborg, siger Mads Rørvig.

Hør, hvordan det lød umiddelbart efter, at Mads Rørvig blev valgt som kandidat her til aften i videoen øverst på siden.