Loyal to Familia opruster både i Aarhus og København

Banden Loyal to Familia, der forsøger at få fodfæste i Aarhus, gør ifølge politiet også en stor indsats for at rekruttere i hovedstaden

Siden nytår har Københavns Politi og SSP-samarbejdet i København talt med 61 børn og unge på Nørrebro, som man frygter har været i kontakt med banden Loyal to Familia (LTF).

Det skriver Berlingske mandag.

Banden, som stammer fra Nørrebro, har i de seneste par måneder været på krigsstien i det vestlige Aarhus, hvor det har udviklet sig til opgør og skyderier. 

Læs også Københavnsk bande slår lejr i Aarhus: Vi overtager byen

I den seneste tid har banden også intensiveret sit forsøg på at rekruttere nye medlemmer på Nørrbro.

Det vurderer politiet og SSP København, som er et kriminalitetsforebyggende samarbejde mellem kommunen, politiet og Kriminalforsorgen.

De har været ved at opruste siden medio april, hvor vi begyndte at høre, at de gerne vil være større. Det er de blevet på landsplan, og der er også kommet flere medlemmer i København.

Torben Svarrer, fungerende politiinspektør, Københavns Politi

- Vi har oplevet en eskalering i forhold til rekrutteringen til LTF, og vi har forsøgt at være så meget på som overhovedet muligt, siger Tommy Laursen, sekretariatschef i SSP København, til Berlingske.

Ifølge Tommy Laursen har man haft samtaler med børn helt ned til niårsalderen.

Flere af børnene har ældre brødre, der er kendt i bandemiljøet. Flere er fra ressourcesvage familier, og flere går rundt med LTF-mærker på tøjet.

Ud over de såkaldte bekymringssamtaler forsøger myndighederne at sætte ind med gruppeforløb for forældre, fritidsaktiviteter til børnene og opfølgning på de unges uddannelsesplaner. 

Læs også Bande fra Nørrebro vil have magten i Aarhus

Ifølge Torben Svarrer, fungerende politiinspektør i Københavns Politi, er LTF synlig på Nørrebro og lægger ikke skjul på, hvem de er.

- De har været ved at opruste siden medio april, hvor vi begyndte at høre, at de gerne vil være større. Det er de blevet på landsplan, og der er også kommet flere medlemmer i København, siger Torben Svarrer til Berlingske.

LTF's ønske om at ekspandere har kunnet mærkes i Aarhus, hvor en bandekonflikt har raseret den vestlige del af byen siden maj i år. 

Ifølge politiet skyldes det, at LTF forsøger at få fodfæste i det østjyske.

Bandens tilstedeværelse har givet kraftige reaktioner fra en anden bandegruppering i området, hvilket blandt andet har resulteret i talrige skudepisoder.

Det er ikke lykkedes Berlingske at få en kommentar fra LTF.

03:50

Her kan du se et indslag fra juni om bandens forsøg på at få fodfæste i Aarhus.

Luk video