Letbanen kører med normal drift mandag morgen

Der rullede ingen letbanetog over skinnerne mellem Tranbjerg og Odder søndag eftermiddag og aften, men mandag lover Midttrafik normal drift.

Der kørte ingen letbanetog på strækningen mellem Odder og Lisbjerg søndag eftermiddag og aften. Arkivfoto.

Mandag morgen kører der igen letbanetog på hele strækningen mellem Odder og Lisbjerg. Det skriver Midttrafik på deres hjemmeside natten til mandag. 

Trafikken stod ellers fuldstændig stille mellem Odder og Lisbjerg det meste af søndag, efter et tog fik problemer på grund af frost og tåge. 

Fejl på ledning

Fejlen skyldtes, at der søndag morgen skete en fejl nord for Odder på én af de strømaftagere, som forbinder strømmen fra køreledningerne til toget. Et stykke af strømaftageren sad tilbage på ledningen og skulle fjernes, før der kunne køre tog igen.

Det betød en lukning af al letbanekørsel fra Odder til Tranbjerg syd for Aarhus fra middagstid søndag og resten af dagen. 

Frost og tåge

Ifølge kommunikationschef hos Aarhus Letbane, Jens Velling, var fejlen formentlig opstået på grund af nogle specifikke vejrforhold. 

- Noget tyder på, at fejlen er opstået grundet kombinationen af frost og ekstra meget fugt i luften under tågen, vurderede han søndag. 

Aarhus Letbane havde ellers forsøgt at komme på forkant med problemet ved at køre såkaldt iskørsel natten til søndag. 

- Chaufførerne kører ture for at holde kørestrømsledningen fri for is, men der er så alligevel kommet problemer og nu skal vi have undersøgt til bunds, hvorfor det er sket, lød det søndag fra Jens Velling. 

01:53

VIDEO: Den 29. oktober fortalte Michael Borre til TV2 ØSTJYLLAND, at sne og frost ikke burde være en lige så stor udfordring for letbanetogene som løvfald. Hør hvorfor her.

Luk video