Kollektivist: - Dejligt ideerne tages op igen

Kollektiv på Djursland skal reklamere for kollektivismen blandt storbyens unge. Det glæder en ældre kollektivist.

03:07

Kollektivet Landskab uden for Rønde har fået 100.000 kroner under Kulturby 2017-projektet. Pengene skal beboerne bruge på at fortælle verden, hvor fedt det er at bo i kollektiv. De skal blandt andet lokke de unge fra byen og ud på landet i alternative boformer.

Og det glæder en kollektivist som Johannes Lassen, der var med i kollektivbevægelsen i starten af 70’erne.

I dag bor han i bofællesskabet Toustrup Mark nær Galten. Han er meget positiv over, at kollektivbevægelsen rør på sig igen.

- Jeg tænker, det er dejligt, for de tager nogle ideer op igen, som vi jo også havde omkring økologi, sparsommelighed og det at have tid til at lege med børnene, siger Johannes Lassen.

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"77482\"}"]

 

Læs også : Kollektiv får stor pose penge til at lokke unge på landet

- Der hvor jeg kommer fra har vi 26 boliger. Vi kan nøjes med tre vaskemaskiner. Og vi spiser sammen, og vi skal aldrig købe ind, for når vi køber så stort, så bringer Brugsen det jo gerne ud, fortæller Johannes Lassen.

Ifølge Johannes Lassen går ideerne igen fra 70’erne, selvom vi nu skriver 2016.

- Hele klimadebatten har jo også fyret op under folks samvittighed. At man ikke bare smider ting væk og køber nyt. Og hopper på den der, vi skal bare købe så meget som muligt, så bliver alle glade, siger Johannes Lassen.

Hvilke erfaringer kan du give videre?

Der er jo ikke noget, der knytter folk bedre sammen end at arbejde sammen om en fælles opgave. Det er jo det, det handler om.