Jernbolt smidt gennem forrude: Langt ud over drengestreger

Politiet ser med stor alvor på flere episoder, hvor en stor bolt er blevet kastet gennem bilruder på Hadstenvej

00:58

Gennem de seneste uger har Østjyllands Politi fået flere anmeldelser fra bilister, der har oplevet at få deres bilruder smadret af store jernbolte, der kommer flyvende gennem ruden. Episoderne ser ordensmagten på med den største alvor.

- Vi er langt ude over det, man kalder drengestreger. På nogle af de billeder, vi har set fra bilisterne, har bolten gået gennem forrude og smadret den. Det kan gå rigtig galt, siger vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, Jeppe James Olsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Biler på stribe blev smadret: Serie-hærværksmand på spil

En af de bilister, der har været så uheldig at få en bolt kastet gennem sin forrude på bilen, er Thomas Behr. For to år siden kom han kørende fra Hadsten mod Randers, da ruden pludselig blev splintret i tusinde stykker.

- Jeg styrtede ud for at undersøge, om jeg havde ramt noget, men kunne så konstatere en stor bolt på bagsæden af bilen, fortæller Thomas Behr.

Tager det meget alvorligt
Hans uhyggelige oplevelse er kommet i fokus igen, efter at tre andre på det seneste har prøvet det samme i området. Thomas Behr tænker stadig over episoden, når han kører på strækningen.

- Den eneste grund til, at jeg har mit syn i dag, er, at jeg havde briller på. For jeg var fuldstændig dækket af glas, siger Thomas Behr.

Det var tydeligt at se, hvor bolten var kommet gennem Thomas Behrs rude. Foto: Privat

Han henvendte sig efter episoden i september 14 med bolten, og der blev skrevet en rapport hos politiet. Jeppe James Olsen opfordrer andre bilister til at gøre det samme.

- Vi tager det her meget alvorligt. Der har med sikkerhed været to tilfælde i år og så et tilbage i 2014, så noget kunne godt indikere, at det er nogen, der bor i området eller færdes på strækningen, som står bag, forklarer vicepolitiinspektøren.

Østjyllands Politi vil meget gerne høre fra nogen, der har været ude for det samme, og så må bilisterne meget gerne gemme bolten, der kan bære på spor.     

Øverst på siden kan du Thomas Behr fortælle om sin oplevelse. Herunder forklarer vicepolitiinspektør Jeppe James Olsen, hvad Østjyllands Politi gør i sagen.  

00:59 Luk video