Jens drømte om at være dirigent med eget kor: Nu har han tre

Jens Ginge Skov gik i ottende klasse, da drømmen om at blive dirigent blev vakt til live. I dag er han dirigent for tre forskellige kor

02:43

VIDEO: Se indslaget om Jens Ginge Skov og hans dirigent-drømme her.

Julen er højsæson for kirkekoncerter. I aften er der blandt andet koncert i Haldum ved Hinnerup. I spidsen står Jens Ginge Skov, der som 14-årig for første gang prøvede at dirigere et helt kors stemmer. Nu, fire år efter, har han udlevet sin drøm.

Jeg synes, det er fantastisk, hvad man kan få ud af at løfte armene og svinge dem lidt rundt i luften.

Jens Ginge Skov

Da TV2 ØSTJYLLAND mødte ham dengang, gik han i ottende klasse og var i erhvervspraktik hos kammerkorets dirigent Carsten Seyer-Hansen. Når Jens Ginge Skov ser tilbage, er det tydeligt, at drømmen for at blive dirigent startede tidligt:

- Jeg var helt sikkert i et nybegynderstadie dengang. Jeg havde lyst til at prøve det her af.

Siden da har han været i praktik hos Danmarks Radios pigekor og har gået til dirigent-undervisning hver uge.

04:13

VIDEO: Sådan så det ud, da TV2 ØSTJYLLAND mødte Jens Ginge Skov i 2013. 

Luk video

Vil gøre hobby til levevej

Noget tyder på, at Jens Ginge Skov har fulgt de gode råd, han har fået i undervisningen. I dag styrer han nemlig tre forskellige kor, når altså ikke han går i gymnasiet. Han er blevet mere bevidst om, hvad der skal til for, at drømmen om at gøre hobbyen til en levevej en dag kan blive virkelighed.

Jens Ginge Skov var bare 14 år, da han første gang prøvede at dirigere et kor. 

- Den gode dirigent handler om mange ting, når man dirigerer. Det skal jo ikke kun være, at man skal vise hvor slaget ligger og holde tempo, men man skal vise dynamik, og hvor retningen er i sangen, siger Jens Ginge Skov.

Drømmen vokser og Jens Ginge Skov har fortsat store ambitioner.

Læs også Han drømmer om at dirigere

- Jeg synes, det er fantastisk, hvad man kan få ud af at løfte armene og svinge dem lidt rundt i luften. Jeg drømmer om at have flere kor, og jo bedre de bliver, jo federe vil det også være, siger Jens Ginge Skov. 

Se indslaget om Jens Ginge Skov og hans dirigent-drømme øverst i artiklen.