Integration belønnes

Tre virksomheder er nomineret til pris

Terma er blandt de nominerede til integrationsprisen. Foto: Terma

På torsdag uddeler Aarhus Kommune årets integrationspris 2011. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på integrationsområdet.

De tre kandidater er Terma A/S, Barut Service og O.N.E i Aarhus.

Prisen er indstiftet af Aarhus Byråd og uddeles hvert år for at hædre aarhusianske virksomheder, som har ydet en særlig indsats for at styrke etniske minoriteters beskæftigelsessituation - eller som har gjort sig særlig bemærket i holdningen til integration på arbejdspladsen.

Integrationsprisen tildeles også enkeltpersoner, som enten har gjort en ekstraordinær indsats for andre eller for selv at blive integreret.

Forud for uddelingen har et bedømmelsesudvalg nomineret tre kandidater, og ved arrangementet i byrådssalen vil borgmester Nicolai Wammen afsløre prismodtageren blandt de tre og overrække integrationsprisen, som er et maleri af den lokale Aarhus-kunstner Cilla Eistrup Carstensen.

Begrundelser for nomineringerne:

Terma A/S

Virksomheden er nomineret for sit mangeårige fokus på mangfoldighed på arbejdspladsen. Terma har vedvarende begrundet og bevist at mangfoldighed er vejen til vækst og har afmystificeret snakken om vellykket integration ved at gøre op med et problemorienteret fokus. For Terma handler det altid om at ansætte den bedst kvalificerede til jobbet. At fokusere på hvad du kan og ikke hvem du er.

Barut Service

Barut Service er nomineret i kraft af virksomhedens gode eksempel på, at man som ung med etnisk minoritetsbaggrund kan etablere sig som selvstændig i Danmark og få et godt og stærkt fodfæste på det danske arbejdsmarked. Virksomheden afspejler på enkel vis det, som mange efterstræber: netop at afspejle det samfund man er del af gennem sin medarbejdersammensætning.

O.N.E. l Aarhus

Foreningen o.n.e. Aarhus står for organisation, netværk og erfaringsudveksling. Foreningen er for dansk-tyrkere, og har primært fokus på karriere og uddannelse. Foreningen har på kort tid vundet stor respekt i det lokale erhvervsliv, det lokale foreningsmiljø, hos Dansk Ungdoms Fællesråd og ikke mindst hos Aarhus Kommune på baggrund af foreningens energiske indsats og styrke som samarbejdspartner i mangfoldighedsarbejdet.

Bedømmelsesudvalget består af repræsentanter fra Aarhus Kommunes Integrationsråd, LO, Dansk Arbejdsgiverforening samt Aarhus Kommune.