I dag falder dommen over Yahya Hassan

Kl. 13 afgøres det i Retten i Aarhus, om den kontroversielle digter dømmes for grov vold i forbindelse med et skyderi i marts

Digteren og provokatøren Yahya Hassan sidder i dag på anklagebænken i Aarhus for at modtage sin dom for de i alt 35 anklagepunkter mod ham. Han har erkendt langt størstedelen af dem, som indebærer blandt andet hasaderet kørsel og tyveri af sin tidl. advokats mobiltelefon. Det springende punkt er imidlertid et skyderi den 20. marts på Kappelvænget i det vestlige Aarhus.

Her nægter Yahya Hassan sig skyldig i anklagen om grov vold, da han mener, der var tale om selvforsvar.

Læs også Forsvarer: Skudoffer ville ødelægge Hassans karriere

I retten har digteren indtil videre forklaret om de mange trusler, han får på daglig basis - nogle der gør at han konstant føler sig truet. Det gjorde han også den søndag aften, hvor skyderiet fandt sted.

Anklageren i sagen er af en anden opfattelse og mener, at Yahya Hassan skal idømmes ikke mindre end tre års fængsel for skyderiet og de erkendte forhold. Forsvareren Michael Juul Eriksen kæmper for, at sin klient kan gå fra retten senere fredag som en fri mand.

06:11

Engang var Yahya Hassen en rod, så blev han populær og anerkendt digter, og nu er han så igen kommet på kant med loven. Få hele historien om ham og den verserende retssag her.  

Luk video

Digteren har nemlig siddet varetægtsfængslet siden marts, og hvis ikke Yahya Hassan dømmes for skyderiet, er det ikke utænkeligt, at han løslades.

Dommen bliver afsagt kl. 13. Følg sagen her på siden.