Huslejerne stiger i Aarhus

Markant fald de fleste andre steder

Danskerne i lejeboliger kan glæde sig over, at det generelt er blevet billigere at bo til leje de seneste to år, men i Aarhus og København er priserne steget i samme periode.

Direktør Michael Eggert fra bolig.dk peger på, at lejepriserne hænger tæt sammen med udbud og efterspørgsel. I de større byer, hvor mange er på jagt efter en bolig, er priserne derfor stigende.

- Undersøgelsen viser, at der på landsbasis er barberet 20,76 kroner per kvadratmeter af lejeprisen siden 2009 - det svarer til, at en lejlighed på 100 kvadratmeter i gennemsnit er blevet 2076 kroner billigere at bo i

Lejerne i Aarhus har dog i samme periode fået en husleje-stigning på 14,67 kroner per kvadratmeter - svarende til 1467 kr.

- Udbudspriserne på landsbasis har generelt været faldende de seneste år  formentlig fordi nogle udkantsområder trækker gennemsnittet nedad, ligesom der er kommet flere billigere, almene boliger på markedet, siger han. 

For to år siden kostede det i gennemsnit 99,88 kroner per kvadratmeter at bo til leje, mens prisen i dag er 79,12 kroner.