Hjælp på vej til Heidi

Randers Kommune er klar med hjælp til Heidi Neergaard

02:35

1 af 2

Den spastisk lammede Heidi Neergaard, der i en måned nu ikke har været i bad, får nu tilbudt hjælp af Randers Kommune.

Et træningsophold skal give hende mulighed for at få sine personlige hjælpere tilbage. Og samtidig går Randers kommune nu i tæt dialog med Heidi Neergaard, så hun kan komme ud af sengen og få det længe ventede bad.

- Heidi siger lige nu, at hun rigtig gerne vil have det her rehabiliteringstilbud, og det er vi helt med på, siger Runa Steenfeldt, der er afdelingsleder i Socialafdelingen Randers Kommune.

Rehabiliteringstilbuddet er et træningsophold, der kan gøre 50-årige Heidi Neergaard i stand til igen at kunne varetage sine pligter som arbejdsgiver for sine hjælpere. Det er noget, hun ikke kan i dag, og det har betydet, at hendes hidtidige hjælpeordning, BPA, er ophørt.

- Hvis de udredninger og træningsessioner kan lede frem til, at Heidi kan genvinde nogle funktioner, så er vi helt med på det, men gør det ikke det, så sammensætter vi en hjælp med baggrund i den udredning, som matcher hendes behov, siger Runa Steenfeldt.

Se: Fuhr: Uværdigt for Heidi

Fratagelsen af hjælpeordningen har indtil nu været en stor frustration for Heidi Neergaard.

- Før havde jeg hjælp 24 timer i døgnet, men nu er hjælpen blevet reduceret til et minimum, og det kan man ikke leve med, siger Heidi Neergaard.

Siden hjælpeordningen ophørte 1. juni har Heidi Neergaard været uden bad, fordi der ifølge hende ikke er tid til at hjælpe hende i bad på den måde, hun ønsker ved hjælp af kørestol i stedet for lift, og fordi hende og kommunen ikke kan nå til enighed om omfanget af hendes hjælp.

Men selvom der nu er åbnet mulighed for, at Heidi Neergaard kan få sin hjælpeordning tilbage, så vil hun se det, før hun tror det.

- Det er ikke noget nyt, som Randers Kommune kommer op med, og det hjælper mig ikke i min nuværende situation, siger Heidi Neergaard.

Men tror du ikke, at det kan give dig din BPA tilbage?

- Jo, men der er rigtig lang ventetid til de træningsophold, siger Heidi Neergaard.

Du kan se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden.