HIV-test på en time

Nyt tilbud giver hurtigt, gratis og anonymt svar om HIV

I dag åbner et nyt tilbud i Aarhus.

Hver tredje tirsdag i måneden, kan du komme forbi Sundhedscafeen i Aarhus V og få foretaget en gratis og anonym hiv-test.

Og svaret har du allerede efter en time.

Projektet er blevet muligt gennem et samarbejde mellem Sundhedscafeerne i Aarhus og Cross-over, der informerer etniske minoriteter om AIDS.

- For nogle år siden ville det være utænkeligt at man kunne tilbyde en hiv-test i forbindelse med almindeligt sundhedstjek for blodtryk, blodsukkermåling og BMI. I dag er behandlingen for hiv blevet så god, at folk kan leve et langt og produktivt liv selvom de er smittede. Det gør en stor forskel. Hiv er ikke længere en dødsdom. At kende sin hiv-status gør det muligt at komme i behandling, men også at undgå at smitte dem, man holder af, siger projektleder i Sundhedscafeerne i Aarhus Helle Dybdal Jensen i en pressemeddelelse.

Vigtigt at blive testet tidligt

- Baggrunden for projektet er den, at man regner med at der i Danmark er 5.500 som lever med hiv, hvoraf ca. 1000 er smittet med hiv uden at vide det.

Uheldigt for personen selv - og for forebyggelsen. Det er vigtigt at blive testet på et tidspunkt, hvor man ikke er ved at udvikle aids, siger Kirsten Madsen, som er projektleder i Cross-Over, i en pressemeddelelse.

Du kan tage HIV-testen hver tredje tirsdag i måneden kl. 14.30-17.00. Adressen er Kappelvænget 2, 8210 Aarhus V.