Godt nyt: Færre indbrud i juledagene end sidste år

Indbrudstyvene har haft mindre travlt i år end tidligere, viser de foreløbige tal fra politiet

Foto: Colourbox

Både på landsplan og lokalt har der været anmeldt færre indbrud i juledagene 20.-24. december end forrige år. I Østjyllands Politikreds er der juleaftensdag meldinger om 18 indbrud mod 19 sidste år, men især dagene op til juleaften har været mere stille end tidligere.

- Det er en generel tendens, at der har været færre indbrud i år end tidligere. Det kan skyldes større fokus på området både fra vores og borgernes side, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Peter Hallstrøm, til tv2oj.dk.

Læs også Sådan giver du tyven kamp til stregen

De 18 anmeldte indbrud er begået spredt rundt i Østjylland, fortæller vagtchefen. Aarhus V, Aarhus N, Højbjerg, Hasle og et område nord for Randers er blandt andet blevet ramt.

- Men der har altså ikke været så mange indbrud i juledagene som sidste år og i 2014. Vi har gjort vores ved at sætte vaneforbryderne bag tremmer i julen, og så er folk blevet bedre til nabohjælp og sikring af deres hjem, er fornemmelsen fra Peter Hallstrøm.

Her ses antallet af indbrudsanmeldelser i alle landets politikredse.  Foto: Rigspolitiet

I Østjyllands Politikreds er der blevet anmeldt i alt 52 indbrud siden 20. december, men der skal tages forbehold for, at mange endnu ikke er vendt hjem fra juleferie endnu. Så der vil med stor sandsynlighed komme flere anmeldelser de følgende dage.

Har du trods faldet alligevel haft besøg af ubudne gæster i julen, hører vi gerne på dig på vores Facebook-side eller på mail til redaktion@tv2oj.dk.     

02:06

Den tidligere indbrudstyv Kenneth Lillelund kommer her med sine gode råd til, hvordan du undgår at få indbrud. 

Luk video