Forlig med mange fingeraftryk

30 ud af 31 byrådsmedlemmer i Århus blev enige om budgetforliget, og de er alle klar til at tage en del af æren.

Foto: Colourbox

Tidligt fredag morgen var forligspartierne i Århus Byråd klar med årets budgetforlig.

Enhedslisten udvandrede timer tidligere, men ellers var der bred opbakning til forliget, som tilsyneladende er en sejr for samtlige partier, hvis man skal tro de udmeldinger, der har været fredag.

I hvert fald var flere partiledere klar til at tage æren for forligs-successen, skriver JP Århus.

Først i køen stod borgmester Nicolai Wammen (S):

- Jeg indledte dagen med et ønske om, at vi udover de 500 millioner kroner der allerede er afsat til børneområdet, gav 350 millioner kroner mere til bedre rammer på skoler og daginstitutioner. Det er det største løft på dette område nogensinde i Århushistorien, sagde borgmesteren.

V var rygraden

Venstres leder - og manden, der næste år skal forsøge at snuppe borgmesterkæden fra Socialdemokraterne - Gert Bjerregaard (V) mente derimod, at det var lige præcis Venstres plan, som udgjorde selve rygraden i forliget.

- Jeg er utroligt stolt over, at den skitse, som venstre lagde frem, blev modtaget så godt af de øvrige partier. Vi kunne faktisk ikke ønske os det bedre, sagde Gert Bjerregaard ifølge avisen.

Derudover var der også positive toner fra blandt andre de radikale.

- Vi er glade for, at vi har skabt en stille revolution i Århus. Vi har skabt en tillidsreform, der skal betyde mindre papir og færre regler for de ansatte, mente teknisk rådmand Peter Thyssen (R).

TV 2 | ØSTJYLLAND har mere om forliget i aftenens udsendelse.

Se med fra klokken 19.30.