Følg valget på mobilen

Kommunen vil kommunikere på sms

Aarhus Kommune vil til det sidste forsøge at få vælgerne til stemmeurnerne. På valgdagen vil kommunen løbende offentliggøre, hvordan stemmeprocenten udvikler sig. Det sker på hjemmesider, Facebook, de digitale skilte ved indfaldsvejene og - som noget helt nyt - en gratis SMS tjeneste. 

- Vi vil gerne gøre det let at følge med i valget. Telefonen er som regel lige ved hånden, og derfor er det naturligt, at vi tænker den ind i kommunikationen, siger presse- og kommunikationschef i Kultur og Borgerservice Michael Jaap.

Aarhusianere, der tilmelder sig SMS-tjenesten, bliver blandt de første, der modtager nyt fra valget. 

Du kan tilmelde dig ved at sende en SMS med teksten "aak kv13" til 1220. Det koster kun almindelig SMS-takst. Og fortryder du, så kan du framelde ved at sende "aak kv13 afmeld" til 1220. 

Fokus på valgdeltagelse

Der vil også være ekstra fokus på valgdeltagelse. Det betyder blandt andet at der dagen igennem indhentet stemmeprocenter fra samtlige 45 valgsteder. De offentliggøres hurtigst muligt efter klokken 11.30, 15.00 og 18.00.

- Vi har oplevet en ekstraordinær stor interesse for byrådsvalget i år. Jeg håber på, at vi kan fastholde det høje niveau frem til, at valget ringes ud tirsdag aften klokken 20, siger leder af Valgsekretariatet i Aarhus Kommune Lene Hartig Danielsen.

Ved byrådsvalget i 2009 var stemmeprocenten i Aarhus 63,7.