Flyttedag: Havnens Perle blev en flyvende pølsevogn

Onsdag formiddag blev Havnens Perle adskilt i to dele og flyttet 150 meter til en ny adresse

01:28

1 af 2

Det er nærmest en østjysk institution inden for madkultur, der onsdag formiddag holdt flyttedag på havnen i Aarhus.

Havnens Perle skal rykkes 150 meter hen til Sverigesgade 6 for at gøre plads til Rekreativ forbindelse Nord, for der skal laves en kanal og et havnebassin, og Havnens Perles nuværende placering er lige midt i den fremtidige kanal.

Havnens Perle får nyt hjem på onsdag

- Det er en rimelig stor opgave, for entreprenørerne, der forestår arbejdet, har lovet, at vi kan flytte den med stole og glas stående indeni, så i dag har vi simpelthen en flyvende pølsevogn, hvor glas og stole bliver stående. Det bliver lidt spændende i det her vejr, for det regner og stormer i dag, siger Helle Svantemann, der er teamleder for Byggemodning i Aarhus Kommune, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Bedste bøfsandwich

De bynære havnearealer er blevet solgt til Aarhus Kommune, og derfor har der været en tidsbegrænset lejeaftale med de virksomheder, der ligger på havnen indtil den 31. december 2019, men Havnens Perle flyttes lidt tidligere end beregnet, og derfor er lejekontrakten blevet forlænget med to år.

Folk med hang til ristede hotdogs, bøfsandwich og burgere kan få stillet sulten igen fra den 7. maj, hvor Havnens Perle forventer at genåbne.

Klik på ovenstående video for at se interviewet med Helle Svantemann.