Fanindsamling: MTAC hjælper japaner til AGF-kamp

Japansk AGF-fan får nu opfyldt sin drøm om at se sit favorithold - takket være fansitet Morethanaclub.dk

Foto: TV2OJ / morethanaclub.dk

Kousuke Tobe fra Japan blev fascineret af Martin Jørgensen under VM-slutrunden i 2002, og derfor besluttede han sig for at finde mere ud af den klub, Jørgensen var vokset op i. Det førte til større og større interesse for AGF, og han er i dag så stor fan af klubben, at han ser kampene på nettet og følger ivrigt med på AGF's hjemmeside.

Han har ikke økonomi til at rejse fra Japan til Aarhus for at se heltene i aktion, men nu har han fået en økonomisk håndsrækning fra fansitet Morethanaclub.dk, der onsdag formiddag startede en indsamling for at få Kousuke Tobe til Aarhus.

Fire timer senere - onsdag eftermiddag - er målet for indsamlingen nået, og der er nu cirka 7.667 kroner, som er øremærket til en flybillet.

Henrik Rothenbücher er indehaver og journalist på Morethanaclub.dk, og han er overvældet over opbakningen.

TV2OJ varmer op til foråret i Superligaen med direkte debatter

- Det er fantastisk og bevægende at opleve den opbakning, og det er fedt, for det viser, at vi også står sammen om ting, der ikke kun har med fodbold at gøre. Vi satte indsamlingen i gang onsdag formiddag klokken 11.00, så vi har nået målet på fire timer - helt ekstremt flot, fortæller Henrik Rothenbücher til tv2oj.dk.

Pengene skal i første omgang gå til flybilletten til Kastrup og en togbillet derfra til Aarhus, og måske kan der også blive et tilskud til overnatning, hvis han ikke sover hos en AGF-fan.

- Flere har tilbudt, at han må overnatte hos dem, og hvis han gør det, så tilfalder eventuelt overskud fra indsamlingen til TIFO-gruppen, fortæller Henrik Rothenbücher.

Kousuke Tobe har været i Aarhus en gang tidligere, men det var desværre uden for sæsonen, så derfor måtte han rejse hjem uden et AGF-minde fra grønsværen.

Duncan: Vi er så klar til sæsonstart

- Det var ærgerligt for ham, og den historie er nok også en af årsagerne til, at folk har været ekstra villige til at støtte indsamlingen, fortæller Henrik Rothenbücher.

Indsamlingen slutter sent onsdag aften, og i skrivende stund er der kommet bidrag ind fra 90 AGF-fans.

Japans største AGF-fan har fået besked om, at indsamlingen er gået godt i løbet af dagen, men han ved endnu ikke, at målet er blevet nået.

- Planen er, at han får beskeden i Radio go!FM torsdag morgen klokken 8.10, fortæller Henrik Rothenbücher.

Kousuke Tobe får sin debut som tilskuer på AGF's hjemmebane den 1. maj, når Viborg F.F. kommer på besøg.