Få overblikket: Dette skal du se og prøve i Randers Ugen

Der er noget for både børn, unge, voksne og pensionister, når Randers Ugen løber af stablen. Få overblikket her

Er du til Pokemon Go eller til bakkesangerinder? Der er noget for enhver smag, når Randers Ugen løber af stablen fra torsdag frem til søndag den 21. august. 

Her kan du danne dig et overblik over de events, som Randers Ugen selv fremhæver. De nævnte events er i kronologisk rækkefølge. Se også hele programmet for Randers Ugen her.

Pop-up Restaurant

Hvor: Tøjhushaven

Hvornår: Fra torsdag 11. august og ugen ud

Hvad: NORevent giver madglade randrusianer mulighed for at få en anderledes madoplevelse med en ny Pop-Up restaurant Gourmet. Kokken Kevin Pindstrup Nielsen har besøgt forskellige top-restauranter i både Danmark og udland, hvilket har inspireret ham til årets menu, som byder på spændende snacks, 4 retter af sæsonens bedste råvarer samt sødt til kaffen. Også på vinområdet har han udvidet sin horisont ved en inspirerende og lærerig tur til Champagne

Kim Larsen og Johnny Madsen tyvstarter Randers Ugen

Hvor: Værket Outdoor

Hvornår: Torsdag 11. august klokken 19

Hvad: Koncert med legenderne Kim Larsen og Johnny Madsen åbner Randers ugen aften før det rigtig går i gang.

Åbning og kåring af Årets Randersborg

Hvor: For enden af Østervold

Hvornår: Fredag 12. august klokken 15:30

Hvad: Koncert med Nabiha, Bjørnskov og Katie Keller. Bandet bag solisterne til Randers Ugens åbningskoncert er et husorkester dannet til lejligheden af producer og trommeslager Kent Olsen

Pokemon Go i Randers City

Hvor: Randers City

Hvornår: Hele ugen

Hvad: Der er udvalgt 4 forskellige pokémon stops, hvor der løbende vil blive lagt lure ud. Disse stops vil blive markeret med hver sin pokemon, så de er nemme at finde! Derudover, vil der ugen igennem køre en konkurrence på instagram. Konkurrencen handler om, at finde de frie forskellige pokemons, der er på de udvalgte stops. Tage et billede af dem og ligge dem på instagram med #randerscity & #citypokemon. Mandag den 22. august udtrækkes en vinder.

Habour Challenge Randers

Hvor: Randers Havn

Hvornår: Lørdag 13. august klokken 9-18

Hvad: HCR er et forhindringsløb på 7,5 km med 34 indlagte forhindringer rundt på ruten. Deltagerne i løbet, bliver testet i deres fysik på mange forskellige punkter, idet der er mange forskellige forhindringer som skal passeres. Årets HCR blive med deltagelse af Søren Holm fra tv-programmet rigtige mænd. I alt vil omkring 300 deltager tage udfordringen med HCR.

Bike Fight

Hvor: J.O. Krags plads.

Hvornår: Lørdag 13. august

Hvad: Europas allerbedste BMX-kører dyster i hop, akrobatik og fart på J.O Krags plads. Den tysk Red Bull-atlet Paul Thoelen på 17 er blandt de godt 30 kørere, som skal dyste om pengepræmier på 20.000 kroner.

Opera i det Fri

Hvor: Skovbakken

Hvornår: Lørdag 13. august, kl. 18

Hvad: Kongelige operasolister indtager scenen på Skovbakken i Randers, og opfører højdepunkter fra den kommende sæson på Det Kongelige Teater – og fra operaens verden.

Fjordløbet

Hvor: Randers

Hvornår: Søndag d. 14. august kl. 9

Hvad: Hvert år deltager 2.000-3000 randrusianere – både børn og voksne. Løbet er især blevet en tradition for mange lokale virksomheder, hvor de ansatte og deres familier kan bruge dagen til at blive rystet mere sammen.

Scootfight – DM i Løbehjul

Hvor: Jens Otto Krags Plads

Hvornår: Søndag d. 14. august, kl. 10

Hvad: Scoot Fight er en større begivenhed for alle landets løbehjulskørere med masser af action, konkurrencer og hygge med vennerne. Scoot Fight bliver arrangeret af Løbehjulsshoppen AJ Scooters og den lokale Thomas “Tarzan", All Access, hvis mobile ramper i dagens anledning er transporteret fra All Access hallen og til den udendørs plads i Randers.

Se dine egne fotos på museum

Hvor: Museum Østjylland

Hvornår: Mandag 15. august til fredag den 19. august

Hvad: Museet danner i år den fysiske ramme for en udstilling med billeder fra Randersugen, uploaded af dig på det sociale medie Instagram med hashtagget #randersugen. De indsamlede billeder bliver vist på skærmen i museets installation, Tidshjulet, i løbet af den uge, som Randersugen varer. Der kommer nye fotos til hver dag fra mandag til fredag.

Bakkens Hvile kommer til Randers – Pensionist kaffebord

Hvor: Industrihallerne hos Bombardier

Hvornår: Mandag 15. august, klokken 9-11

Hvad: Bakkesangerinderne iklæder Pensionisternes Kaffebord i Randers Ugen en god stemning og en masse fællessang, når Bakkens Hvile indtager industrihallerne hos Bombardier for en formiddag i Randers. Flotte kjoler, humor, traditionelle viser og sjov i gaden.

Internationalt gadeteater med Theatre Irrwisch

Hvor: Rådhustorvet

Hvornår: Tirsdag 16. august, klokken 12

Hvad: Pensionister har også brug for at gå grassat – og det gør de i disse dage som et led i Randers Ugen. Theatre Irrwisch’s Bedstemorbande går i flæsket på alt og alle med deres små hatte og paraplyer. Det gamle Monty Python-koncept må gå hjem og vugge, for disse ondsindede oldinge maser sig frem i bybilledet her og nu – og kræver ballade og sjov i gaden

Handicapfestival

Hvor: Arena Randers

Hvornår: Onsdag 17. august, kl. 8.30-14.30

Hvad: En festival for flere med Jacob Hougaard som konferencier. Musikken leveres af Basim, Sweethearts, Kandis og Stig Rossen med vennerne. Brugerbandsne ’Klub 85’ og ’Løvetands band ’varmer op fra Kl.8.30. Festivalen henvender sig til Fysiske og Psysiske Handicappede men alle er velkommen. Mere end 2.500 handicappede østjyder forventes at deltage.

Baggårdsfortællinger

Hvor: Hellingåndshuset

Hvornår: Onsdag 17. august kl. 19-21:30

Hvad: Med klapstole under armene går turen til gårde, haver og pladser i midtbyen, hvor fortælling og musik frydefuldt spiller sammen med den unikke stemning, som hver gård og hver have rummer. Aftenens sidste fortæller er parat med sin beretning i en gårdhave, som lyses op af lanterner og levende lys. Kaffen og teen står i kander, og kagen er ved at blive gjort klar.

#Teltet med eSport turnering

Hvor: Ungdomsteltet

Hvornår: Torsdag 18. august, kl. 15-18

Hvad: Flere turneringer i blandt andet League of Legends, FIFA ogCounter Strike Global Offensive.. #Teltet byder også på stand-up og musik til og med på lørdag den 20. august –

MTB Randers Street Challenge

Hvor: Randers

Hvornår: Torsdag 18. august, kl. 19:30

Hvad: MTB Randers Street Challenge er et mountainbike-gadeløb med en lang række forhindringer, som rytterne skal igennem. Ruten er ca. 4 kilometer lang, og der køres så mange omgange som man kan nå på 60 minutter. Der bliver deltagelse af både erfarne MTB ryttere og begyndere.

Havnegadeparken

Hvor: Havnegade mellem Østervold til Randers Havn

Hvornår: Lørdag 20. august, fra kl. 10

Hvad: Når den store havnedag løber at stablen med masser af aktiviteter den sidste lørdag i Randers Ugen bliver det med mulighed for at gå fra Østervold til Randers Havn uforstyrret af biler og anden trafikstøj. Som en særligt et-dages event bliver et stykke af Havnegade spærret for trafik og der bliver anlagt en grøn oase.

Kanotons konkurrence: Ridderturnering og Ballonjagt

Hvor: Randers Havn

Hvornår Lørdag 20. august, kl. 10.15-11, og 12-13

Hvad: Tre runder med hver sit vindende hold. Der dystes hver gang om fribilletter til Fjordcentrets Rib-båd Havørnen som også er en del af Randers Ugen

Kunst-designede vintønder på auktion

Hvor: Den gamle Trykkerikælder ved Amtsavisen

Hvornår: Lørdag 20. august, kl. 10.30-14

Hvad: Barrel Art Design har samlet 20 professionelle og 20 up-coming kunstnere. Glud Vin har stillet de tomme egetræs vintønder til rådighed og har givet kunstnerne frit spil i samarbejde med billedhugger og kunstkonsulent, Pia Græsbøll Ottesen. Udstilling og auktion ved Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Danmarks største Geocachingevent i Danmark

Hvor: Hele Randers og omegn

Hvornår: Lørdag 20. august til søndag 21. august

Hvad: Knap 1.000 geocachere fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Østrig, Finland, Frankrig og Tjekkiet har meldt deres ankomst. Geocacherne vil i 3 dage være samlet om den særlige aktivitet, det er at finde caches/skatte i og omkring Randers er med en GPS i hånden.

Randers Ugens Afslutningskoncert

Hvor: Skovbakken

Hvornår: Søndag 21. august, kl. 16-18

Hvad: Fuglenes sang i trætoppene på Skovbakken må for en eftermiddag træde i baggrunden, når Randers Kammerorkester spiller Randers Ugens Afslutningskoncert og dermed markerer afslutningen på den fyrretyvende Randers Uge. Årets gæstesolister er skuespilleren Kurt Ravn og sangeren Lene Siel.