Endnu en ung mand sigtes for drabsforsøg

En 25-årig mand fremstilles mandag i grundlovsforhør sigtet for grov vold og drabsforsøg

En 25-årig mand er sigtet for et drabsforsøg begået på Bispehavevej i boligområdet Bispehaven i det vestlige Aarhus. Foto: Google Street View

Opdatering: Den 25-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger.

I forbindelse med et skyderi på Bispehavevej i det vestlige Aarhus lørdag aften er en tredje gerningsmand - en 25-årig mand - anholdt og sigtet for grov vold og drabsforsøg. Han fremstilles mandag i grundlovsforhør.

Det oplyser Østjyllands Politi, der grundet igangværende efterforskning ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Episoden fandt sted lørdag kl. 20.10, hvor der blev affyret skud mellem grupperinger i Bispehaven. Politiet ankom hurtigt til stedet, sikrede sig spor fra skyderiet og anholdt to personer.

Læs også Drama ved City Vest: Flere skud rammer parkerede biler

Nu er så en tredje anholdt og sigtet for grov vold og drabsforsøg i den sag.

Skyderiet er blot en af flere alvorlige hændelser i området den seneste uge, hvor en verserende bandekonflikt flere gange har udviklet sig voldsomt. Det er den københavnske bande Loyal to Familia, der forsøger at etablere sig i Aarhus, og det har ført til sammenstød med lokale kriminelle. 

I nat blev der blandt andet affyret skud mod flere biler ved indkøbscentret City Vest, og lørdag var der også en episode på Ekkodalen i Aarhus V.

Læs også Politiet gør status efter dramatisk nat i Aarhus V

Her løb to personer med stik- og slagvåben ind i en butik, angiveligt for at lede efter folk fra andre grupperinger. Den ene blev genkendt og sigtes i forbindelse med episoden for forsøg på grov vold.

Mandag bliver også en 30-årig mand fremstillet i grundlovsforhør for overtrædelse af våbenloven i forbindelse med den igangværende konflikt.

02:22

Østjyllands Politi holder øje med Loyal To Familia. I videoen her fortæller politiinspektør Lau Thygesen, at politiet holder øje med banden, der har slået sig ned i Aarhus.

Luk video