Endnu en ny rute fra Aarhus Lufthavn: Flyv til græsk paradisø

Denne gang er det Aarhus Charter, som vil sende deres gæster til den græske paradisø Ithaca

Foto: Aarhus Charter

Foto: Aarhus Charter

Foto: Aarhus Charter

1 af 3

Tirsdag åbnede Ryanair en rute til Gdansk. Nu følger rejsebureauet Aarhus Charter trop og introducerer en ny rute fra Aarhus Lufthavn i Tirstrup.

Aarhus Charter åbner en rute til den græske ø Ithaca, som nogen måske kender fra sagnet om Odysseus. Øen er kendt for sin uberørte natur og skal ifølge den aarhusianske rejseselskab være et alternativ til de gængse turistmål i Grækenland: 

- Det er en ø, som vi allerede flyver til fra Billund. Vores gæster er sindssygt glade for den og efterspørger flere nye rejsemål fra Aarhus, siger bureauchef Henrik G. Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND

Læs også Ny flyrute fra Aarhus Lufthavn til Lampedusa

Med Ithaca som ny rejsedestination har Aarhus Charter nu fem forskellige ruter fra Aarhus Lufthavn. Madeira og Tenerife om vinteren og Cypern, Mallorca og Ithaca om sommeren.

Ruten til Ithaca er en erstatning for ruten til Lampedusa, som det aarhusianske charterbureau lancerede sidste vinter, men som aldrig blev til noget.

- Lampedusa blev en slags port til Europa efter, at flygtningestrømmen blev flyttet væk fra Lesbos, som egentlig var den ø, som Lampedusa skulle være en erstatning for, siger Henrik G. Jensen.

Læs også Aarhus Lufthavn åbner ny rute med Ryanair

Aarhus Charter forventer, at sende omkring 2.000 passagerer af sted fra Aarhus Lufthavn til Ithaca i løbet af sommeren. 

Rejsen til Ithaca går via Preveza på det græske fastland, som er flyets destination. Derefter bliver gæsterne kørt til den sydlige by Lefkas, inden gæsterne fragtes med skib til øen Ithaca som er uden lufthavn.