En pædagog til 20 børn

Har en af landets dårligste normeringer for børnepasning

04:36 Luk video

Analyseinstituttet Kora har for nylig sammenlignet normeringstal for kommunernes daginstitutioner, og undersøgt hvor mange børn der er pr. voksen medarbejder.

En af de kommuner hvor hver enkelt voksen skal passe flest børn, er i Silkeborg Kommune.

- Jeg blev enorm trist, over at vi er med i sådan en kedelig klub som en af de dårligst normerede kommuner, men jeg var ikke overrasket. Fordi i de 30 år jeg har arbejdet i institutionsverdenen, har jeg bare set vores normeringer rasle ned, siger Bente Sønderbo, der er pædagog på institutionen Granly i Silkeborg, til Go' Aften Østjylland.

Ifølge Silkeborg Kommune er KORAs tal er behæftet med en alvorlig fejl omkring Silkeborgs normeringer, og tallene er fra 2012, hvor der var ansat færre medarbejdere end i dag. Silkeborgs normeringer ligger således - ifølge kommunen selv - lidt under gennemsnittet i de danske kommuner.

Bente Sønderbo oplever jævnligt, hvordan kollegaer går ned med flaget på grund af det stigende arbejdspres, der især kan mærkes i institutionens yderste åbningstid.

Hvor meget er det højeste antal børn du har prøvet at passe alene?

- Det svinger utroligt meget. Men en 17,18 20 stykker kan jeg sagtens være alene med om morgenen, siger Bente Sønderbo til Go' Aften Østjylland.

Go' Aften Østjylland sætter i aften fokus på normeringen hos institutionerne i Silkeborg Kommune, som er højere end i resten af Østjylland.

Klik på videoen øverst og se hvordan pædagog Bente Sønderbro klarer udfordringen, når hun nogle gange er alene med 20 børn, og se med på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 18.15 og 21.30 når blandt andre pædagogisk leder Girsti Holm Nielsen og Mia Schmidt næstformand for kommunens Børne- og Ungeudvalg er gæster i Go' Aften Østjylland.

Debatten i Go' Aften Østjylland afslører, at der er flere besparelser på vej for institutionerne i Silkeborg Kommune.