Elever holder ferie, selv om de burde være i skole

- Det handler også om den dannelse, der ligger i, at det faktisk er vigtigt at møde op hver dag og til tiden. Det er ikke ligegyldigt

Alt for mange elever, holder alt for meget ekstraordinært fri i løbet af et skoleår.

Det mener skolelederen på Frederiksbjerg Skole i Aarhus.

- Vi har ikke gjort det, men nu skal vi så faktisk holde ferie i skoletiden for første gang. Jeg er sygeplejerske, og det er ikke altid, at vi kan få ferie på de tidspunkter, hvor skolernes ferier ligger, siger Elsebeth Jensen, forælder, Aarhus.

Og hun er langt fra den eneste.

Stinne Skammelsen er en af dem, der godt kan finde på at lade sine børn udenfor skolernes ferie. Det er af økonomiske årsager, men hun kan godt se problemet i det fra skolens side.
Stinne Skammelsen er en af dem, der godt kan finde på at lade sine børn udenfor skolernes ferie. Det er af økonomiske årsager, men hun kan godt se problemet i det fra skolens side.

- Vi tager nogle gange på ferie udenfor de rigtige ferietidspunkter. Det er af økonomiske årsager. Jeg kan godt se problemet i det fra skolens side, siger Stinne Skammelsen, forælder, Aarhus.

På Frederiksbjerg Skole har de forsøgt at komme det til livs ved, at skolelederen skal godkende det, hvis man vil afsted udenfor skoleferierne.

- Det går ikke. Eleverne får simpelthen ikke lært nok. De par gange, at jeg har været nødt til at sige nej, har familien accepteret det. Det handler også om den dannelse, der ligger i, at det faktisk er vigtigt at møde op hver dag og til tiden. Det er ikke ligegyldigt. Det er heller ikke ligegyldigt for fællesskabet, at der er nogen, der zapper ind og ud, siger Jette Bjørn Hansen, skoleleder, Frederiksbjerg Skole.

Hun mener, at ferier i skoletiden hænger sammen med, at mange forældre har fået mere fleksibilitet på arbejdspladserne. Indtil videre har indsatsen haft en effekt på antallet af elever, der holder ekstraordinært fri.

- Vi har fået en lavere andel, der har ekstraordinær frihed, men vi er ikke i mål endnu, siger Jette Bjørn Hansen.

Øverst kan du se hele indslaget om, hvad Frederiksbjerg Skole har gjort for at få færre elever til at holde ferie i skoletiden.

Eva Borchorst og Rabih Azad

Afviser sexschikane: Melder sig ud af Radikale på grund af rådmand

Anders Kühnau

play Vil flytte alle kræftsyge børn til hovedstaden: - Det er københavneri af værste skuffe

Irma Mogensen har sammen med seks andre kvinder lavet en bog om livet samt madopskrifter fra deres liv

Livskloge damer vil have unge til at forstå de gamle retter

kræft2

Kræftramte børnefamilier: Umenneskeligt at skulle til København

Julie Kvelland har efter den store opmærksomhed fra omverden fundet mere ro i sig selv

play Julie Kvelland: Jeg føler mig velkommen i verden nu

Festugepapir2

Aflyst festuge ender i parcelhuse