Ekspert: Sådan giver du dit barn den bedste skolestart

Få en række gode råd til at give dit barn en god start på skolelivet

03:22

7 ud af ti århusianske forældre bærer deres barns skoletaske i stedet for at lade barnet bære tasken selv. Og de glemmer også at lade barnet selv tage ansvar for at pakke sin taske og gå ind i sin klasse.

Det vurderer en af Aarhus' mest garvede sundhedsplejersker, Anette Østergaard. Hun har sin faste gang på fem skoler i Aarhus og har gennem 25 år har hjulpet børn og forældre med den bedst mulige skolestart.

Læs også Få overblikket: Så dyr er din SFO

Forældrene hjælper deres børn i bedste mening og nogle gange for at undgå konflikter, når der er pres på, før skoleklokken ringer. Men det er en bjørnetjeneste af rang, lyder det fra Anette Østergaard.

- Du fratager barnet muligheden for at vise og opleve: ’Hov, det kan jeg egentlig godt selv’. Naturligvis skal man ikke give børn mere ansvar, end deres alder kan bære, men vi voksne skal huske, at børn også skal lære at fejle og at løse konflikter eller problemer selv. Når vi fjerner alle hindringer på deres vej – kører dem, blander os i småskænderier med klassekammerater eller henter det glemte idrætstøj, øger vi risikoen for at skabe utrygge, angste og usikre teenagere, der bliver slået ud af d en mindste modgang, siger Anette Østergaard.

Hør her resten af Anette Østergaards kontante og gode råd til dit barns skolestart i videoen øverst på siden. Her kommer hun blandt andet ind på, hvor du skal sige farvel til dit barn, og hvordan du skal tackle det, hvis dit barn har et skænderi med en klassekammerat.