Domprovst inviterede imam i kirken: Nu melder han hadefulde angreb til politiet

Domprovst Poul Henning Bartholin har modtaget hadefulde angreb efter omstridt event. Nu går han til politiet

Imamen Sherin Khankan (t.v.) var i sidste uge inviteret indenfor i Aarhus Domkirke. Siden har domprovst Poul Henning Bartholin modtaget forskellige truende ytringer.

Poul Henning Bartholin tog imod Sherin Khankan foran Aarhus Domkirke.

1 af 2

Domprovst Poul Henning Bartholin politianmelder en række angreb, han har modtaget i kølvandet på det omdiskuterede arrangement "Befri gudstjenesten" i Aarhus Domkirke forleden.

Domkirken og Teatret Svalegangen stod bag eventen, hvor imamen Sherin Khankan var inviteret til at tale om fællesskab. 

Siden har Poul Henning Bartholin modtaget hadefulde ytringer på sms og messenger, som han nu går til politiet med. 

Læs også Præst om imam i domkirken: Et kirsebær i den humanistiske lagkage

Han vil ikke nærmere præcisere indholdet, men siger til TV 2 I ØSTJYLLAND, at der ikke er tale om direkte trusler, men ytringer, som kan opfattes som truende. Og formuleringer, som antaster hans personlige integritet.

Aarhus Domkirke og Teatret Svalegangens gentænkning af gudstjenesten har mødt kritik fra flere sider.

- Vi har ikke gjort det her for at provokere. Samtidig vil jeg sige, at jeg som kunstner ikke har noget imod, at man bliver provokeret, fordi lige om hjørnet fra provokationen, der ligger refleksionen, sagde Per Smedegaard, direktør ved Teater Svalegangen, forleden til TV 2 I ØSTJYLLAND. 

Læs også Svalegangen havde inviteret imam i domkirken

Ved samme lejlighed understregede Poul Henning Bartholin, at Sherin Khankan ikke var inviteret til at prædike, men derimod til at fortælle om fællesskab.

- Selvfølgelig skal man ikke i en luthersk gudstjeneste have nogen fra andre trossamfund til at prædike. Det er heller ikke det, der sker i eventen her, for det første er det en event og ikke en gudstjeneste. Hun er inviteret, fordi hun ved noget om fællesskab, et vigtigt element i samfundet og i gudstjenesten, sagde domprovsten.

02:08

VIDEO: Se et tv-indslag om det omdiskuterede arrangement i Aarhus Domkirke, hvor imamen Sherin Khankan fortalte om fællesskab.

Luk video