Præst om imam i domkirken: Et kirsebær i den humanistiske lagkage

Præst langer ud efter arrangement, hvor imam talte i Aarhus Domkirke

03:08

I et forsøg på at gentænke gudstjenesten har teatret Svalegangen og Aarhus Domkirke inviteret forskellige meningsdannere i kirken.

Blandt andet har debattør Emma Holten deltager. Og søndag var det imam Sherin Khankan, der skulle tale om fællesskab. Det var dog ikke alle, der var lige glade for den idé. 

Læs også Kritik: Imam-liste kan være skadelig

- Meningen med den kristne kirke er, at den er et sted, hvor man hører noget så vildt, som at det skulle være sandt, at der kun er en sandhed. Og at det er sandheden, at vi har en far i himlen, som har vist sig i Jesus Kristus, og hvis hellige ånd lever i verden og kan berøre mennesker. Det er det, der er meningen med en gudstjeneste, at det bliver forkyndt, siger Johan Christian Nord, der er præst i Kjellerup.

Læs også Domkirken vil være mere synlig på de sociale medier

Han har et problem med, at kirken gør sig til medunderskriver at et projekt, hvor man vil gentænke, hvad det egentlig er, at gudstjenesten egentlig handler om.

- Hovedtanken i kirken er, at Kristus er alle menneskers frelser. Det er det, der skal siges ved en gudstjeneste. Det, at der kommer en imam, er bare et ekstra kirsebær oveni den humanistiske lagkage, siger Johan Christian Nord.

Arrangør vil ikke provokere

Ifølge arrangørerne bag forestillingen har hensigten dog ikke været at provokere.

- Vi har ikke gjort det her for at provokere, samtidig vil jeg sige, at jeg som kunstner ikke har noget imod, at man bliver provokeret, fordi lige om hjørnet fra provokationen, der ligger refleksionen, siger direktør ved Teater Svalegangen, Per Smedegaard.

Øverst i artiklen kan du se hele interviewet med Johan Christian Nord, der mener, at samarbejdet mellem Svalegangen og Aarhus Domkirke er en rigtig dårlig idé.

02:08

VIDEO: Svalegangen og Aarhus Domkirke forsøger at gentænke gudstjenesten ved blandt andet at invitere forskellige meningsdannere i kirken. Herunder en imam.

Luk video