Døgninstitution for børn solgt for 19 millioner kroner

Himmelbjerggården, som har været anbringelsessted for børn og unge, fortsætter nu som privat sundheds- og mindfulnesscenter

Foto: Region Midtjylland

14 bygninger på i alt 6.000 kvadratmeter beliggende på en 20 hektar stor naturgrund.

Det er, hvad køberen af den tidligere døgninstitution Himmelbjerggården ved Ry får med sig.

Himmelbjerggården er netop blevet solgt, oplyser Region Midtjylland, som frem til sommeren 2016 har drevet en døgninstitution for børn og unge på stedet.

Læs også Døgninstitution på vej mod lukning

Køberen er virksomheden Færch og Co. Holding der har måtte betale en pris på 19 millioner kroner:

- Region Midtjylland har fået den rigtige pris for Himmelbjerggården, og ved et salg til Færch med overtagelse af ejendommen allerede pr. 15. marts undgår vi unødige driftsudgifter til vedligehold af bygningerne og området, siger regionsrådsformand Bent Hansen i en pressemeddelelse. 

Lukningen af døgninstitutionen skete af økonomiske grunde som konsekvens af udbud og efterspørgsel. Der bliver i dag anbragt færre børn, og derfor var der for mange tomme pladser på Himmelbjerggården.

Himmelbjerggården ligger, som navnet antyder, tæt på Himmelbjerget ved Ry.  Foto: Region Midtjylland

Antallet af anbringelser er dalet siden kommunalreformen i 2007, hvor flere kommuner i stedet vælger at anbringe børn og unge i plejefamilier i stedet for på institution. 

Fremover bliver Himmelbjerggården drevet som en socialøkonomisk virksomhed med sundhedstilbud af forskellig art med plads til blandt andet konferencecenter, center for stilhed og mindfulness og med rekreative områder.

- Vi glæder os meget til at udvikle stedet, som med tiden kan få stor betydning for mange mennesker, siger Karsten Munk fra Færch.

Himmelbjerggården har eksisteret som døgninstitution i 120 år.