De sveder i varmen: Lange bukser i 25 grader

For nogle ansatte betyder sommervarmen ekstra sved på panden, for de skal have lange bukser på.

02:04

VIDEO: Mød taxachaufføren og brugsuddeleren, hvor sveden løber af dem under arbejdet.

Uanset temperaturen så hører der bare uniformer med til visse jobs: Taxachauffører hos Aarhus Taxi skal have lange bukser, skjorte og vest. Og medarbejdere i SuperBrugsen skal have lange bukser og skjorte på.

- Det er klart, at en gang imellem så løber sveden på indersiden af bukserne, siger Lars Syska, der er uddeler i SuperBrugsen i Skåde. Han fortsætter:

 - Men det er en del af det. Sådan er det, og så kan man nyde det ekstra meget, når man kan få lov til at få bukserne af og shorts på, når man kommer hjem, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Lange bukser på arbejde uanset temperaturen. Sådan er det, fortæller brugsuddeler Lars Syska.

Hos Aarhus Taxi er der også en særlig uniform, som chaufførerne skal have på, uanset sommervarmen: Lange bukser, skjorte og vest. Lidt varmt, kunne det måske virke, på en dag med 25 grader. Men der er en vigtig pointe med påklædningen: 

- Det er meget vigtigt, særligt for vores kunder, at vi har uniform på, så de kan se, at det er den chauffør, der er bestilt til turen, som kommer. Det gælder uanset om det er en værtshus-, restaurant- eller hospitalstur siger Flemming, der er taxachauffør hos Aarhus Taxi, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Flemming fra Aarhus Taxi har lange bukser og vest på uanset temperaturen.

Klipklapper på job

På Sct. Knuds Skole i Aarhus har man et mere afslappet forhold til de ansattes påklædning. I sommervarmen onsdag var skolelærer Mathias Lindskov Classen for eksempel iført shorts, T-shirt og klipklapper.

- Jeg skal have det rart og have en god temperatur. Nu er det jo sommer, fortæller Mathias Lindskov Classen, der er skolelærer på Sankt Knuds Skole, til TV2 ØSTJYLLAND.

Mathias Lindskov Classen er lærer og er i klipklapper på job.

Og det er helt okay, at lærerne klæder sig efter temperaturen, mener hans chef, skoleleder Tina Kruse.

- Børnene har ikke uniform på, og det har lærerne heller ikke. Man kommer, som den man er, og det kommer til udtryk i ens påklædning. Det kan jeg egentlig meget godt lide, siger Tina Kruse.

Læs også Riv Navitas ned: - Den er for stor og for kantet

Journalist-uniformen

For journalister er der ikke nogen generel dresscode eller uniform. Alligevel vælger mange journalister – særligt dem, der skal på tv – en mere formel og konservativ påklædning.

Læs også Jørgen skal fjerne 20 år gamle træer og halvtag på grund af gravhøj

Men hvad synes folk på gågaden i Aarhus egentlig? Kan en tv-journalist tillade sig shorts og T-shirts? Eller skal der habitjakke og skjorte til?

TV2 ØSTJYLLANDs udsendte reporter, Jesper Knud Fonvig, undersøgte sagen. Skjorte og habitjakke går rent ind:

- Det er meget, ligesom jeg forestiller mig en journalist. Måske lidt varmt, griner Maiken Lindholst fra Hinnerup

TV2 ØSTJYLLANDs reporter Jesper Knud Fonvig i habitjakke og skjorte.

T-shirt og cowboybukser er tilsyneladende også fint:  

- Jeg synes, det er helt passende. Det må være dejligt at have så afslappet tøj på, siger Stefan Kronow fra København, der selv er i jakkesæt.

TV2 ØSTJYLLANDs reporter Jesper Knud Fonvig i T-shirt og lange bukser.

Og når det er rigtig varmt, så går shorts og t-shirts åbenbart også an.

- Du er da nydeligt påklædt. Der er ingen grund til jakkesæt i den her varme. Hvis det er din troværdighed, du tror, det går ud over, så passer det ikke, siger Lona Stegger Madsen fra Aarhus.

TV2 ØSTJYLLANDs reporter Jesper Knud Fonvig i shorts og T-shirt.