De 13 anholdte er bande-relaterede: Otte har fået zoneforbud

Otte af de 13 anholdte har fået forbud mod at opholde sig i Bispehaven

Anholdelser i Bispehaven torsdag d. 27. juli 2017 Foto: Local Eyes

Urolighederne i Bispehaven torsdag aften førte til anholdelse af 13 personer i alderen 18-24 år. Politet fastslår i døgnrapporten, at de 13 anholdte har relation til bandemiljøet. 

- De anholdte udviste så voldsom adfærd, at folk ikke turde færdes i området. F.eks. var en af de anholdte maskeret. Derfor andholdes de for at udvise utryghedsskabende adfærd i området, fortæller politiinspektør, Lau Thygesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Fem blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, én blev sigtet for overtrædelse af maskeforbud og fire blev sigtet for at forsøge at flygte fra politiet. De resterende tre blev anholdt på politiloven. 

Alle anholdte er løsladt igen, men politiet fastholder sigtelserne. 

Otte anholdte tildelt zoneforbud

Otte af de 13 anholdte blev tilddelt et såkaldt zoneforbud, der forbyder dem at opholde sig Bispehaven i det vestlige Aarhus. I alt har Østjyllands Politi indtil videre udstedt 23 zoneforbud til personer fra bandegrupperingerne. De 23 zoneforbud er udstedt til personer, der har udvist utryghedsskabende adfærd indenfor visitationszonen.

- Det område, de ikke må opholde sig i, måler 500 meter i radius, uddyber Lau Thygesen.

- Ved et zoneforbud får man som udgangspunkt forbud mod at komme i området i 3 måneder. Forbuddet kan om nødvendigt forlænges, forklarer Lau Thygesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Uroen fortsætter: 13 personer anholdt i Bispehaven