David spillede dagen lang: Nu hjælper han folk med at stoppe

David Madsen fra Aarhus blev en af landets bedste til Counter Strike, men det kom med en pris

03:19

Da David Madsen fra Aarhus var 15-16 år gammel spillede han i perioder fem timer om dagen.

- Jeg var ikke afhængig af at spille, men jeg vil sige, at det kom til at stå i vejen for mange af de ting, jeg gerne ville i mit liv, siger David Madsen.

Da David så fyldte 18 år og flyttede hjemmefra begyndte han at spille fra morgen til aften. Han udviklede sig til at blive blandt Danmarks bedste Counter Strike-spillere. 

03:04

VIDEO: Se et indslag om Mathias fra Hinnerup, der lever af at spille Counter Strike. 

Luk video

- Der var meget glæde forbundet ved at sidde foran computeren og spille, men samtidig vil jeg sige, at der også kom en masse skyldfølelse og en masse skamfuldhed, for jeg kunne se, at livet blev forbipasserende. Det var også det, der i sidste ende gjorde, at jeg valgte computerspillet fra, siger han.

Er blevet psykolog

Nu er David blevet psykolog, og han er taget til København. Her har han åbnet en klinik, som hjælper folk, der spiller for meget computer. 

Læs også Unge bruger tre dage på Counter Strike-bootcamp i Grenaa

- Det er ofte forældre, der henvender sig til mig, og klienterne er ofte unge mænd i alderen 18 til 25 år, siger David Madsen.

Se mere om TV 2 | ØSTJYLLANDs Esport-tema her

Han er ikke den eneste, der gerne vil gøre noget for unge, der bruger for lang tid bag skærmen. På Frederiksberg Centret i København er omtrent 100 unge blevet behandlet.

Læs også Mini-doku: Hundreder ser med når Luna spiller computer

- Mange af dem er isolerede fra det sociale fællesskab i skolen, og nogle kan have angst. En rød tråd er, at de har det svært i sociale sammenhænge og at være ude i verden, og det er det, de bruger computerspillet til, siger Trine Majewicz, der er behandler på Frederiksberg Centret.

Mød David Madsen videoen øverst i artiklen.