Chris Anker sindssygt glad

Hammel-rytteren er stolt og glad over sjetteplads i Liege-Bastogne-Liege

Mens forhåndsfavoritten Philippe Gilbert indfriede forventningen om sejr i cykelklassikeren Liege-Bastogne-Liege, leverede østjyske Chris Anker Sørensen en af de større overraskelser ved at blive nummer seks.

- Det er et kæmpe stort resultat, så jeg er sindssygt glad. Det er et af verdens tre største endagsløb sammen med Flandern Rundt og Paris-Roubaix, og derfor er jeg rigtig, rigtig glad, siger Chris Anker Sørensen.

Saxo Bank-Sungard-rytteren fra Hammel kunne dog ikke følge med, da brødrene Andy og Fränk Schleck angreb sammen med vinderen Philippe Gilbert på stigningen Col de la Roche aux Faucons.

- Jeg kunne ikke køre med de tre første. De var i en klasse for sig på dagen. Jeg var blandt de næstbedste, så jeg fik det optimale ud af det, siger Saxo Bank-rytteren.

Chris Anker stak af

I stedet fandt Chris Anker Sørensen sammen med en gruppe erfarne Ardenner-favoritter med blandt andre Alexander Kolobnev og Samuel Sánchez, og på nedkørslen fra Roche aux Faucons stak østjyden af.

- Lige på starten af nedkørslen kører jeg væk sammen med en Liquigas-mand. Jeg havde på forhånd tænkt på, at det ville være et godt sted.

- Jeg fulgte min intuition, og så ender det med, at vi fire skal køre om fjerdepladsen, da det akkurat lykkes at holde de andre bag os, siger Chris Anker Sørensen.

Selvom det hverken blev til champagne eller podium, betyder sjettepladsen meget for den danske bjergrytter.

- Min etapesejr i Giro d'Italia er stadig det største for mig, men denne præstation ligger da og konkurrerer med etapesejren i Dauphine Libere som det næststørste, siger Chris Anker Sørensen.