Busselskab bringer folk gratis til juleaften på Hotel Ry

Racerkøreren Jason Watt og konen Majbrit holder i år jul for 200 mennesker på Hotel Ry. Her til morgen blev mange af gæsterne hentet med bus

Der er fyldt med glade gæster i Peter Karlsons bus mod juleaften på Hotel Ry ved Skanderborg. Foto: Privat

Parret Jason og Majbrit Watt holder juleaften for økonomisk trængte og ensomme på Hotel Ry ved Skanderborg. I alt 200 gæster ventes i løbet af dagen at indfinde sig på hotellet. En stor del af dem kommer langvejs fra og bliver derfor hentet i busser. Den opgave har Dit Busselskab fra Hornslet påtaget sig. 

Helt gratis fragter selskabet folk fra hele Jylland til Ry, så de kan tage del i festlighederne. Allerede fra kl. 4 begyndte chauffører fra Dit Busselskab turene rundt efter gæsterne. Første tur gik mod Nordjylland.

Vi synes, at der er for mange, som sidder alene juleaften og har brug for hjælp. Den kan vi give på den her måde.

Peter Karlson, Dit Busselskab

- Jeg har selv kørt med folk fra det nordjyske mod Ry, og så samlet gæster op undervejs. Og så har vi også en bus, der er kørt fra Esbjerg og godt det samme opad, fortæller indehaver af busselskabet, Peter Karlson, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har sammen med den anden ejer, Gitte Jul, valgt at bidrage på denne måde for at støtte op om familien Watts initiativ. Selv tog Peter Karlson altså turen fra Nordjylland tidligt fra morgenstunden af.

- Vi synes, at der er for mange, som sidder alene juleaften og har brug for hjælp. Den kan vi give på den her måde, siger Peter Karlson.

Busselskabet fragter også gæsterne hjem igen, efter at de har overnattet på hotellet efter juleaften-arrangementet.

Mange sponsorer hjælper til

Jason og Majbritt Watt besluttede helt tilbage i august sig for at stable juleaftenen på benene og invitere til en julefest af de helt store.

Med nissehue på hovedet satte parret sig foran kameraet og fortalte, hvordan de havde tænkt sig at fylde et helt Hotel Ry med gæster juleaften, mens de også ville sørge for både transport, overnatning, julemiddag, julegaver og morgenmad den efterfølgende dag.

Læs også Jason Watt og konen holder jul for 200 fremmede i Ry

De delte videoen på Facebook, og så begyndte gæsterne ellers at melde sig. 

- Fællesnævneren er, at man skal komme, fordi man har et behov – enten fordi man er økonomisk trængt, eller fordi man er ensom i julen, har Majbrit Watt tidligere fortalt i 'Go’ aften Danmark'.

Og parret er ikke alene om at diske op med herligheden. Det er særligt en række sponsorater, der gør den store julefest mulig.

02:16

I Pindstrup Centret på Djursland holder Anne Mette Christiansen og en række frivillige også jul for ensomme.

Luk video

For mange interesserede

- Vi er heldige, at vi kender ejerne af Hotel Ry, og de ville gerne være med, så de stiller hotellet til rådighed med overnatning og det hele, siger Jason Watt.

I alt 200 kommer altså til at deltage i julefesten på Hotel Ry, men endnu flere har faktisk meldt sig på banen. Så parret har måtte sige nej til nogen. 

Man tror det ikke, men selv i vores lille, sikre land, er der faktisk rigtig mange mennesker, der har det rigtig rigtig svært.

Majbrit Watt, initiativtager

- Jeg har faktisk siddet og grædt hjemme i sofaen og læst de her beskeder op for Jason, siger Majbrit Watt og fortsætter: 

- Man tror det ikke, men selv i vores lille, sikre land, er der faktisk rigtig mange mennesker, der har det rigtig rigtig svært. Og det behøver ikke kun at være økonomisk. Det kan også være, at man ikke har nogen familie eller venner at holde jul med. 

Heldigvis er der dog også gæster, der melder afbud på grund af den lykkelige omstændighed, at de har fundet nogen at holde jul med. Og det giver så plads til at en anden kan få buddet.