Bubber har penge med

Støtte til kræftramte børn

Foto: Knud Winckelmann

En landsdækkende juleindsamling kommer nu kræftramte børn på Skejby Sygehus til gode.

I december blev der under en række såkaldte juleindsamlingsshows rundt omkring i landet indsamlet i alt 250.000 kr. Pengene fra indsamlingen fordeles ligeligt imellem de fire danske børnekræftafdelinger, heriblandt afdelingen i Skejby.

Checken på de 62.500 kr. bliver i eftermiddag overrakt af Bubber, der i løbet af sin tv-karriere ikke er uvant med at skabe smil og glæde blandt de yngste.

Besøger aber og hajer

Bag indsamlingen står ugebladet Ude og Hjemme. På Skejby Sygehus skal pengene bruges til at give både de kræftramte børn og deres familier et afbræk fra hverdagen.

- Med den kontante donation fra Ude og Hjemme får vi mulighed for at give børnene og deres familier et afbræk i et langt og hårdt sygdomsforløb. Det kan f.eks. være fælles udflugter til Randers Regnskov eller Kattegatcentret, fester og fejring af højtider som f.eks. fastelavn på søndag, fortæller afdelingssygeplejerske Lis Blond Povlsen i en pressemeddelelse.

- Det har enorm betydning for børnene og deres pårørende, at vi har mulighed for at lave aktiviteter, der for en kort periode fjerner fokus fra sygdommen, men som også er med til at styrke sammenholdet familierne imellem.