Bør der bygges nye asylcentre?

Der er brug for flere permanente løsninger

01:36

1 af 2

Der ankommer flere og flere flygtninge til Østjylland. I løbet af den seneste uge har Dayz Søhøjlandet i Silkeborg modtaget 130 flygtninge og 120 flygtninge er flyttet ind på Lyngbygård Plejehjem i Norddjurs.

Presset på det det danske asylsystem vokser, og Udlændingestyrelsen er på jagt efter flere egnede indkvarteringsmuligheder til de mange flygtninge.

Fire østjyske kommuner - Odder, Skanderborg, Horsens og Favrskov - har endnu ikke taget imod nogle af de akutte flygtninge

SE OGSÅ: 600 flygtninge til Østjylland

- Det jeg har forstået er, at man leder efter centre, der kan rumme 100-150 flygtninge - og det må jeg sige, det har vi ikke i kommunen, siger borgmester i Horsens, Peter Sørensen (S), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Horsens-borgmesteren mener, at man bør finde flere permanente løsninger, i stedet for at indlogere flygtningene midlertidigt i nedlagte kommunale bygninger.

SE OGSÅ: Asylansøgere til Samsø

- Som man så det under Balkan-krisen, hvor man byggede nye anlæg og lavede flygtningecentre. Jeg tror måske, det er ved at være tid til, at vi tager de overvejelser også, fordi det ser ikke ud til at den strøm af flygtninge - som jo er i en frygtelig situation - at den stopper, siger Peter Sørensen.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.