Bazar-chef efter uroligheder: Vi vil ikke være skydeskive

Ahmet Øcalan støtter op om SFs forslag om at sende mere politi på gaden i Aarhus Vest

Der skal sættes en stopper for de uroligheder, som de seneste uger har skabt utryghed i Aarhus Vest, mener Ahmet Øcalan, der er chef for Bazar Vest i Brabrand. Han støtter derfor op om SFs forslag om blandt andet at sende flere politikfolk på gaden i området.

De seneste uger har Aarhus Vest været præget af uroligheder, hvilket blandt andet ifølge Østjyllands Politi skyldes, at banden Loyal to Familia forsøger at etablere sig i Aarhus. Senest blev der tirsdag aften affyret skud bag Bazar Vest, og i den forbindelse efterlyser politiet vidner, der har set to mænd på en scooter med et våben.

- Man kan mærke, at der er utryghed. Folk er i den her uvisse situation, hvor der er nogle grupperinger, der skyder efter hinanden, og det er folk utrygge ved, siger Ahmet Øcalan og fortsætter:

- Det er lige pludselig kommet meget tæt på, og folk ved ikke, hvad det næste bliver. Folk er utrygge ved situationen, og vi vil selvfølgelig ikke være skydeskive for interne konflikter mellem forskellige grupperinger.

Fødekæden skal hugges over

Onsdag er SF i Aarhus kommet med en række forslag, der skal sætte en stopper for urolighederne i det vestlige Aarhus. 

- Vi skal hugge fødekæden over, så nye unge ikke bliver kanonføde for banderne. Derfor vil jeg tage initiativ til, at vi med det samme opprioriterer Gadeplansindsatsen og Kontaktstedet i Gellerup, siger socialrådmand Thomas Medom (SF) i en pressemeddelelse.

Thmoas Medom, socialrådmand i Aarhus Kommune (SF).
Thmoas Medom, socialrådmand i Aarhus Kommune (SF).

Og Fadi Kassem, byrådskandidat for SF i Aarhus, supplerer:

- Det er vanvittigt, at der mangler politi i gaderne til at beskytte helt almindelige aarhusianere fra kugler og drive-by-shooting, imens politiet står i hobetal ved grænsen uden at fange andet end dåseøl og smøger, siger han.

SF foreslår at:

I Bazar Vest møder de politiske forslag opbakning. Her ser man gerne, at der kommer flere politifolk på gaden i området.

- Det, mener jeg selvfølgelig, er en rigtig god idé. Det er et af de tiltag, der skal til, siger Ahmet Øcalan og fortsætter:

- Det vil give synlighed og skabe tryghed for borgerne, butiksindehaverne og de handlende i området.

Tirsdagens skudepisode skete ikke så langt fra det sted, hvor der foregik en demonstration imod den seneste tids uroligheder. Dog er der ifølge politiet ikke en forbindelse imellem de to ting. Ingen personer kom til skade ved skudepisoden, og politiet er nu i gang med at efterforske sagen og opfordrer i den forbindelse personer, der kan have set de to mænd på scooteren eller har oplysninger i sagen, om at kontakte politiet på telefonnummer 114. 

VIDEO: Fadi Kassem, byrådskandidat for SF, mener, der skal sættes hårdt mod hårdt i Aarhus V. Han fortæller desuden om baggrunden for tirsdagens demonstration.
Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

80_percent

play Politikere: Drop lempelse af dyrevelfærdslov

Lige nu
AstraZeneca Vaccine

liveblog Pårørende til AstraZeneca-dødsfald kræver erstatning af Danmark

kollegievænget

Mand ville "pløkke" hel familie ned - Nu er han fængslet

Skærmbillede 2021-04-13 kl. 14.08.42

Testcenter-kø spærrede større vej: Nu er der en løsning

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 10.04.58

Her er Østjyllands dyreste hus

Dagens mest læste