Århus-profilen om afsked: Ikke hvad jeg havde håbet

38-årige Henrik Hansen forlader Århus Håndbold til sommer, men er ikke færdig på topplan

Foto: Ole Nielsen - Scanpix

Den 30. juni udløber kontrakten mellem Henrik Hansen og Århus Håndbold, og det har ikke været muligt for de to parter at blive enige om en forlængelse.

Flere ting skiller parterne – heriblandt økonomien, og det ærgrer den 38-årige Henrik Hansen, der af to omgange har været i klubben i sammenlagt 15 år.

- I første omgang havde jeg ikke tænkt i andre baner end Århus Håndbold, og jeg troede, jeg skulle blive. Vi kunne ikke ramme hinanden. Jeg var også indstillet på en lønnedgang, men det er klart, der er en grænse for, hvor langt man vil gå ned. Men der var flere steder, hvor vi ikke var helt enige, siger Henrik Hansen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Århus Håndbold bryder med profil: Kan ikke blive enige

Den 38-årige bagspiller lægger ikke skjul på, at han havde håbet på, at klubben ville komme ham mere i møde.

- Først var jeg da skuffet - også fordi jeg troede, at det var en formsag, men jeg er kommet mig over det. Hvis man kigger på min karriere i Århus Håndbold og mine mange år i klubben, var det ikke den afslutning, man kunne have håbet på, siger Henrik Hansen.

Med 38 år på bagen og en hjerteklub, der ikke vil forlænge indenfor tilfredsstillende rammer kunne man tro, at Henrik Hansen ville pakke harpiksen langt væk, men det er ikke tilfældet. 

Læs også Fløjspiller vender tilbage til Randers efter et år i Aarhus

- Jeg synes, der er lidt mere at give af. Jeg synes også, at i den forgangne sæson at jeg beviste at jeg stadig kan være med og kan byde ind på højt plan. Det er stadig sjovt at spille, og jeg har gang i noget, der nok snart falder på plads, siger Henrik Hansen.

Hvor vil han ikke afsløre, men han siger dog, at det ikke er meget, der mangler, før han har skrevet kontrakt med en ny klub. Han vil gerne sige så meget som, at den er dansk.

Henrik Hansen erkender gerne, at han ikke har fem år i sig endnu, men at han stadig føler, at det er sjovt og givende at spille håndbold, men man skal ikke regne med at se ham spille oldboys-håndbold i årene efter den professionelle karriere. 

Læs også Forsvarstalent skriver kontrakt med Århus Håndbold

- Der tror jeg, at golf- og tennisbanen trækker mere, siger han med et grin.

Tilbage står så afskeden med Århus Håndbold, som har fyldt den primære del af Henrik Hansens håndboldtilværelse.

- Jeg synes selvfølgelig, at det har været fantastisk at være der. Jeg har haft det rigtig godt, og det har været fedt at være en stor del af aarhusiansk håndbold, siger Henrik Hansen. 

Henrik Hansens karriere

1999-2006: Århus GF
2006-2007: BM Altea
2007-2009: CBM Torrevieja
2009-2011: TuS Nettelstedt-Lübbecke
2011-2017: Århus Håndbold

30 landskampe for Danmark.