Aabech-sagen er afgjort

Randers FC har mistet sin sidste livline

Lyngby Boldklub er blevet idømt en bøde på 75.000 kroner, da DBU's disciplinærudvalg har vurderet, at der har været rod i Kim Aabechs kontrakt.

- Det er udvalgets opfattelse, at det skader dansk fodbolds omdømme, hvis underskrevne arbejdsdokumenter mellem klub og spiller, særligt dokumenter som DBU ikke kender til, bliver offentliggjort og dermed efterlader indtryk af brug af skuffeaftaler, skriver DBU på sin hjemmeside.

Med DBU's afgørelse har Randers FC mistet sit sidste halmstrå i håbet om at undgå nedrykning fra Superligaen. Klubbens direktør, Jacob Nielsen, har tidligere forklaret, at han håbede, at Lyngby ville blive idømt en pointstraf. Det ville i givet fald betyde, at det var Lyngby og ikke Randers, der rykkede ned i 1. division.

Randers FC og Aabech er tidligere blevet idømt bøder på 25.000 kroner i sagen, der begyndte at rulle, da Randers FC i sidste sæson tog kontakt til Lyngby-spilleren med henblik på en aftale. Det måtte Randers FC ikke, da der på det tidspunkt resterede mere end et halvt år af Aabechs kontrakt med Lyngby.