25 år efter: AGF hylder sine pokalhelte

AGFs pokalvindere fra 1992 hyldes i pausen af søndagens kamp mellem AGF og Viborg. Koryfæer som Jan Halvor, Troels Rasmussen og Søren Andersen er med

Foto: AGF

Søndag er det præcis 25 år siden, Bo Harder helflugtede AGF i front mod B1903 i 1992-udgaven af pokalfinalen.

Dommedagsdrønet efter ni minutters spil fik Århus Idrætspark til at eksplodere i et inferno af jubel, romerlys og en øredøvende lyd af båthorn.

Søndag vender Bo Harder, Søren Andersen, Troels Rasmussen, Jan Halvor Halvorsen og resten af pokalholdet tilbage til Ceres Park, hvor de hyldes i pausen af kampen AGF-Viborg. 

  Foto: TV2

Det er trods alt et kvart århundrede siden, triumfen udspillede sig for enden af Stadion Allé, så vi opsummerer lige. 

Kampen blev spillet i Aarhus, da pokalfinalens normale hjemmebane i København var under ombygning.

  Foto: TV2

20.000 tilskuere fyldte de slidte tribuner til sidste plads - ja, faktisk var der så meget pres på, at flere fans overværede kampen fra tribunetaget.

Folk stod som sild i en tønde, så det gav lidt logistiske udfordringer, når blæren skulle tømmes og AGF-flaget viftes.  

Efter 35 minutter gentog jubelscenerne sig, da Søren Andersen knaldede bolden ind bag Palle "Plankeværk" Petersen til 2-0. 

Ellevilde fans invaderede banen

I anden halvleg lukkede 20-årige Palle Sørensen kampen få minutter før slutfløjtet, da han elegant afdriblede det førnævnte plankeværk, som blev noget hullet den eftermiddag i maj 1992.

Da dommer Kaj Østergaard fløjtede kampen af, væltede tusindvis af ellevilde AGF-fans ind på banen til de nyslåede pokalmestre.

Læs også Pokalfinaledag: Gense de østjyske pokaltriumfer

Sikke en fest, sikke et kaos.

Derinde midt i menneskehavet fik AGF-anfører Kent Nielsen overrakt pokalen af kulturminister Grethe Rostbøll, og der blev skruet endnu mere op for jublen.

  Foto: TV2

3-0-sejren over B1903 sikrede AGF klubbens ottende pokaltriumf.

Siden er der føjet endnu en sejr til, så AGF er stadig den klub i Danmark, der har vundet flest pokaltitler i historien.